Τεχνολογία

Η Κίνα απαγορεύει και την εφαρμογή Skype

Skype
Η δημοφιλής εφαρμογή διαδικτυακής επικοινωνίας Skype, είναι πλέον απαγορευμένη στην Κίνα καθώς έχει εξαφανιστεί από πολλά καταστήματα ψηφιακών εφαρμογών εδώ και περίπου ένα μήνα.

Η εφαρμογή Skype έπεσε ως ένα ακόμα θύμα της λογοκρισίας του  διαδικτύου στην Κίνα μαζί με άλλες δεκάδες χιλιάδες ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένων και των Facebook, YouTube, Twitter, Flickr, Bing, WordPress, Gmail και WhatsApp.

Σύμφωνα με τους New York Times η λογοκρισία της Κίνας που είναι από  τις πιο περίπλοκες και διεισδυτικές στον κόσμο, στηρίζει τον αποκλεισμό του Skype στους τοπικούς νόμους που ισχύουν για τις υπηρεσίες VoIP. Στην ίδια εφημερίδα ένας εκπρόσωπος της Apple δηλώνει: «Έχουμε ειδοποιηθεί από το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας ότι ορισμένες εφαρμογές «voice over internet protocol» δεν ακολουθούν τους τοπικούς νόμους, με αποτέλεσμα αυτές οι εφαρμογές να έχουν καταργηθεί από το App Store της Κίνας».

Ένας εκπρόσωπος της Microsoft συνεχίζει πως το Skype έχει “αφαιρεθεί προσωρινά” και σε κάποιες περιοχές της ενδοχώρας η εφαρμογή συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.  Η ανακοίνωση της Microsoft όμως, μόνο ενθαρρυντική δε φαίνεται να είναι για τους χρήστες, καθώς εκτός από τη διακοπή του επίσημου Play Store της Google εδώ και χρόνια στην Κίνα, και άλλες υπηρεσίες εφαρμογών τρίτου μέρους που επίσης προωθούσαν την εφαρμογή Skype την έχουν πλέον καταργήσει.

Οι  νόμοι περί ασφάλειας στον κυβερνοχώρο στην Κίνα έχουν οδηγήσει στην κατάργηση και άλλων επιλογών του διαδικτύου, όπως ξένων τηλεοπτικών προγραμμάτων, του λογισμικού που βοηθάει στην αποφυγή των κινεζικών διαδικτυακών φίλτρων και σε ορισμένες περιπτώσεις, του χρόνου που τα παιδιά μπορούν να παίζουν βιντεοπαιχνίδια, περιορίζοντας ακόμα περισσότερο την διαδικτυακή ελευθερία.

Σε προσπάθειά της να παρακάμψει τα φίλτρα της κυβέρνησης, το λεγόμενο Great Firewall, η Apple φέτος αποφάσισε να καταργήσει εφαρμογές και λογισμικό από το App Store της Κίνας, προκαλώντας έτσι πολλές επικρίσεις.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa