Κόσμος

Η Κίνα δημιουργεί ηλιακό πάρκο με μορφή γιγαντιαίου πάντα (ΦΩΤΟ)

Αεροφωτογραφίες παρουσιάζουν την περίεργη μορφή του νέου ηλιακού πάρκου στην κεντρική Κίνα, το οποίο θα είναι ικανό να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε περισσότερα από 8.000 σπίτια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.
Η κινεζική εταιρεία οικολογικής ανάπτυξης Panda Green Energy Group Limited έχει δημιουργήσει ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλιακής ενέργειας το οποίο έχει το σχήμα ενός γιγαντιαίου πάντα. Η εταιρεία στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι η ηλιακή μονάδα παραγωγής ενέργειας συνδέθηκε επίσημα με το δίκτυο στο τέλος περασμένου Ιουνίου και τώρα βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο.

Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον ΟΗΕ και βρίσκεται στη Ντατόνγκ στην επαρχία Σανξί. Είναι σε θέση να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε περισσότερα από 8.000 σπίτια και, μεταξύ άλλων, έχει ως στόχο την προώθηση της πράσινης ενέργειας και των νέων τεχνολογιών.

Η εγκατάσταση με δυνατότητα 100 MW, θα βοηθήσει εντός των επόμενων 25 ετών να περιοριστεί κατά ένα εκατομμύριο τόνους η κατανάλωση άνθρακα, μειώνοντας κατά 2,7 εκατομμύρια τόνους τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Στα επόμενα πέντε χρόνια, η εταιρεία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει το «Πρόγραμμα Panda 100», με την κατασκευή ηλιακών σταθμών παραγωγής ενέργειας, σε χώρες όπως αυτές της περιοχής της Πρωτοβουλίας μια Ζώνη, Ένας Δρόμος, στην Ευρώπη, την Ασία, την Κεντρική Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa