Βιβλίο Πολιτισμός

Η «κληρονομιά των Ναϊτών» σε μυθιστόρημα

Ποιο μεγάλο μυστικό κρύβει η κληρονομιά των Ναϊτών; Γιατί οι μεγάλες δυνάμεις χρησιμοποιούν αθέμιτα μέσα για να το αποσπάσουν; Πώς θα αντιδράσει ο Ιάσονας, τον οποίο η γνωριμία με μία μυστηριώδη Γερμανίδα έφερε μπροστά σε μεγάλους κινδύνους και διλήμματα; Θα παρέμβει η μυστηριώδης Ομάδα Έψιλον; Όλα αυτά στο νέο μυθιστόρημα του Θανάση Νικολάου, «Η κληρονομιά των Ναϊτών», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.

Μετά από τέσσερα μυθιστορήματα, όλα εξαντλημένα, ο Θανάσης Νικολάου επανεμφανίζεται με το πέμπτο του μυθιστόρημα. Αρχίζοντας με ατμόσφαιρα νουάρ και σκοτεινό περιβάλλον, εξελίσσεται σε μία περιπέτεια με μυστικισμό και μυστήριο, ίντριγκα, προδοσίες, αναζήτηση της αλήθειας, ρομαντισμό και έρωτες, φιλοσοφία και γνώση.

Μία δολοφονία θα αποτελέσει την αφορμή, για να γνωριστούν ο Ιάσονας Φιλίππογλου και μια μυστηριώδης Γερμανίδα, η Αντριάνα. Από εκείνη την στιγμή, ο Ιάσονας πιάνει στα χέρια του ένα κουβάρι, που έχει χρέος να ξετυλίξει. Η ζωή του θα αλλάξει ριζικά, καθώς η μοίρα θα τον φέρει μπροστά σε μυστικά αιώνων και θα τον ρίξει σε πολλούς κινδύνους.

Σε αυτήν την περιπέτεια, που εξελίσσεται αλήθειας μεταξύ Σμύρνης, Κωνσταντινούπολης, Μασσαλίας, Αλεξάνδρειας, Βερολίνου και Παρισιού, έρωτες και πάθη αλληλοπλέκονται, ενώ η προσπάθεια για αναζήτηση της αλήθειας συνοδεύεται από περίτεχνους φιλοσοφικούς διαλόγους.

Ο Θανάσης Νικολάου αναφέρεται, στον πυρήνα του έργου του, στον ρόλο των Ναϊτών Ιπποτών από την εποχή του Μεγάλου Ναπολέοντα και καταλήγει στις σχέσεις τους με το ναζιστικό κίνημα. Στην εξέλιξη της ιστορίας, εμπλέκονται οι αδίστακτες μυστικές υπηρεσίες των μεγάλων δυνάμεων της εποχής λίγο πριν από την έναρξη του Β΄Παγκόσμιου Πολέμου, με στόχο να αποσπάσουν ένα μυστικό αιώνων, τη γνώση που, αν την αποκτήσουν, οι χώρες τους θα εξασφαλίσουν την παγκόσμια κυριαρχία.

thanasis-nikolaou

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER
Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa