Κόσμος

Η Λεπέν θα πάει αναγκαστικά στον ψυχίατρο σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου

Μαρί Λεπέν

Στις 11 Σεπτεμβρίου εξεδόθη δικαστική απόφαση από το δικαστήριο της Γαλλίας που υποχρεώνει την αρχηγό της γαλλικής άκρας δεξιάς να υποβληθεί σε ψυχολογική εξέταση. Η απόφαση αυτή εκδόθηκε εξαιτίας της έρευνας που διεξήγαγε το δικαστήριο σε βάρος της Μαρί Λεπέν που κατηγορείται για «διανομή βίαιων εικόνων».

Πιο αναλυτικά η κ. Λεπέν τον Δεκέμβριο 2015 είχε ανεβάσει στο Twitter φωτογραφίες από φρικαλεότητες του Ισλαμικού Κράτους ως απάντηση στον δημοσιογράφο Ζαν-Ζακ Μπουρντέν, στον οποίο επιτέθηκε λέγοντας ότι έκανε έναν παραλληλισμό ανάμεσα στο Ισλαμικό Κράτος και το Εθνικό Μέτωπο Γαλλίας. Πιο συγκεκριμένα οι φωτογραφίες απεικόνιζαν έναν Σύριο στρατιώτη να συνθλίβεται ζωντανός κάτω από τις ερπύστριες άρματος μάχης, έναν Ιορδανό πιλότο να καίγεται ζωντανός μέσα σ’ ένα κλουβί και μια φωτογραφία του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ με το σώμα του αποκεφαλισμένο και το κεφάλι τοποθετημένο στην πλάτη.

Μετά από αυτήν την απόφαση η ίδια δήλωσε στον λογαριασμό της στο Twitter: «Είναι πραγματικά απίστευτο. Αυτό το καθεστώς αρχίζει αληθινά να προκαλεί φόβο… Πίστευα πως μου είχαν συμβεί όλα: ε, λοιπόν, όχι! Επειδή κατήγγειλα τις φρικαλεότητες του Νταές με μηνύματα στο Twitter, η ‘δικαιοσύνη’ με υποβάλλει σε ψυχιατρική εξέταση! Μέχρι πού θα φθάσουν;!».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa
Karfitsa