Κόσμος

Η μάστιγα της βίας στο Μεξικό – Πάνω από 300 πτώματα σε μαζικούς τάφους

Από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι και σήμερα οι αρχές του Μεξικό ανακάλυψαν 337 πτώματα θαμμένα σε μαζικούς τάφους σε διάφορα σημεία της χώρας, οπού και η παρουσία των καρτέλ ναρκωτικών είναι έντονη.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησής του Αλεχάντρο Ενσίνας έχουν εντοπιστεί 222 μυστικοί τάφοι με συνολικά 337 πτώματα, στην πλειονότητά τους στις Πολιτείες Βερακρούς, Σονόρα, Σιναλόα, Γκερέρο και Κολίμα. Τον τελευταίο χρόνο τα καρτέλ έχουν προβεί σε πολλές δολοφονίες και απαγωγές και ο αριθμός των θυμάτων τους έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ για την ιστορία της πολύπαθης χώρας. Ακόμα επίσημες πηγές κάνουν λόγο ρεπίσης για 40.000 εξαφανισμένους.

Ο πρόεδρος Λόπες Ομπραδόρ δεσμεύθηκε ότι θα δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων που θα περιλαμβάνει στοιχεία για όλους τους μυστικούς ομαδικούς τάφους που έχουν εντοπιστεί τα τελευταία είκοσι χρόνια. Σύμφωνα με υπολογισμούς πάνω από 250.000 έχασαν την ζωή τους από το 2006, απ’ όταν ο πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν κήρυξε τον λεγόμενο πόλεμο κατά των ναρκωτικών και των καρτέλ και ανέπτυξε τον μεξικανικό στρατό στο εσωτερικό της χώρας.

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

  • Διαβάστε την εφημερίδα Παρασκήνιο Read more…

NEWSLETTER


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa