Αναβλήθηκε για τις 5 και 6 Οκτωβρίου η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επρόκειτο να συνεδριάσει την ερχόμενη Παρασκευή. Αυτό αποφασίστηκε στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα της Τρίτης και τελείωσε αργά το βράδυ.

Τη συνεδρίαση απασχόλησε η αποτίμηση της παρουσίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, καθώς και ο προγραμματισμός του κόμματος εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Μείωση μελών της Γραμματείας

Η αναβολή της συνεδρίασης της ΚΕ μαζί με την χτεσινή μαραθώνια συνεδρίαση φαίνεται να δείχνει πως εντός του ανώτερου κομματικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν τριγμοί ανάμεσα στις τάσεις για το ποιος θα καταλάβει τις περισσότερες θέσεις στην Γραμματεία, δεδομένου ότι τα μέλη θα μειωθούν σε 21 από 27 μαζί με τον πρόεδρο του κόμματος και τον Γραμματέα.

Το μεγάλο στοίχημα για το κόμμα είναι η ανάκαμψη, η επανασυσπείρωση και η ανασυγκρότηση του εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών. Ειδικά για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί έως το τέλος Οκτωβρίου να είναι έτοιμος ο βασικός κορμός των υποψηφίων.

Για τις ευρωεκλογές με αφορμή την επικείμενη εκτενή συζήτηση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις 28-29 Σεπτεμβρίου, αναλύθηκαν οι ευρωπαϊκές εξελίξεις και εκτιμήθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να παίξει ένα ρόλο καταλύτη σε ευρύτερες προοδευτικές συγκλίσεις, μεταξύ των Πρασίνων, των Οικολόγων αλλά και ενός τμήματος της σοσιαλδημοκρατίας.

Σχολιάστε ...