Άρθρα

Η Μακεδονία είναι η ψυχή μας! Την ξεπουλάμε…

Βελόπουλος

Πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης ο Αλέξης Τσίπρας και προχωρά ακάθεκτος στην υπερψήφιση-κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Δυστυχώς, είμαστε στις τελευταίες ώρες και μπορεί να είναι κρίσιμες, αλλά κανείς κοινοβουλευτικός δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά. Άλλωστε, στο σημείο που βρισκόμαστε, έχουμε φτάσει με ευθύνες διαχρονικές και διακομματικές. Θα θυμίσουμε εδώ την επιστολή των 6 (28 Μαρτίου 1992), που ήταν οι Οδυσσέας Ελύτης, Μελίνα Μερκούρη, Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, Δημήτρης Τσάτσος, Αριστόβουλος Μάνεσης και Γιάννης Γεωργάκης:

«Σας είναι ασφαλώς γνωστή η προσπάθεια που άρχισε παλιότερα και συστηματοποιήθηκε μετά το 1944 με την ίδρυση, στο πλαίσιο της Ομοσπονδιακής Λαϊκής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, ενός ομοσπονδιακού κρατιδίου υπό το όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας” με αποκλειστικό στόχο, τότε και τώρα, την αμφισβήτηση των ελληνικών συνόρων εντός των οποίων περικλείεται η ελληνική Μακεδονία, ως περιοχή της Βόρειας Ελλάδας με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη, κατοικούμενη από αμιγώς ελληνικό πληθυσμό.

Μέχρι σήμερα η αυθαίρετη χρήση της ιστορικής ονομασίας “Μακεδονία” από το ομόσπονδο κρατίδιο των Σκοπίων αποτελούσε, τυπικά τουλάχιστον, εσωτερική υπόθεση της Γιουγκοσλαβίας. Από τη στιγμή όμως που θα συμβεί να αναγνωριστούν το Σκόπια ως χωριστά κυρίαρχο κράτος, υποκείμενο του Διεθνούς Δικαίου και αποκτήσουν έτσι διεθνή υπόσταση ως “Μακεδονία”, η επιβουλή κατά της Ελλάδος καθίσταται κατάφωρη και αναπόφευκτη.

Διότι αυτό το νέο κράτος με το όνομα “Μακεδονία”, καθώς δεν καλύπτει το σύνολο, αλλά μέρος μόνο του γεωγραφικού χώρου τον οποίο υποδηλώνει το όνομά του, θα τείνει, τόσο αντικειμενικά όσο και υποκειμενικά να λειτουργεί ως “εθνικό κέντρο”, πράγμα που συνεπάγεται “δυνάμει” εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος των γειτονικών κρατών, καλλιεργώντας έτσι τον αλυτρωτισμό στους κατοίκους του, παρά το ότι αυτοί διαφέρουν εθνολογικά (είναι Σλάβοι, Αλβανοί και Τούρκοι) από τους κατοίκους της ελληνικής Μακεδονίας».

Εμείς τώρα ερχόμαστε και δίνουμε ταυτότητα Μακεδονική και γλώσσα Μακεδονική. Αποκτούν δηλαδή εθνική υπόσταση. Μπαίνουν στο ΝΑΤΟ, θα ακολουθήσει και η ΕΕ και το θέμα τελειώνει. Τους αναγνωρίσαμε και dejure.

Εδώ θέλουμε πάντως να θυμίσουμε πως η (Δυτική) Γερμανία ποτέ δεν αναγνώρισε το καθεστώς της Ανατολικής Γερμανίας! Παρά το γεγονός ότι το είχαν αναγνωρίσει, τελικά, όλες οι άλλες χώρες στον κόσμο! Δεν ήθελαν να νομιμοποιήσουν μία κατάσταση. Η ιστορία τούς δικαίωσε, μια και οι δύο Γερμανίες ενώθηκαν.

Πρέπει να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι ζωτικής σημασίας…

Ποιοι βουλευτές δεν θα σταθούν στο ύψος των ιστορικών, πια, περιστάσεων…

του Κυριάκου Βελόπουλου 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER