Πολιτική Πολιτισμός

Η Μενδώνη έκανε «έφοδο» στο ΤΑΠΑ – Δείτε τα «απίστευτα» πράγματα που ανακάλυψε

«Έφοδο» πραγματοποίησε η υπουργός πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, διότι η απερχόμενη πρόεδρος κυρία Σιδηροπούλου αρνήθηκε να ενημερώσει, όπως καταγγέλλει το υπουργείο, δηλώνοντας ασθένεια.

Το πρωί η υπουργός συνοδευόμενη με παράγοντες του υπουργείου βρέθηκαν στον χώρο και διαπίστωσαν απίστευτα πράγματα. Άμεσα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους διευθυντές των τμημάτων, όπου προέκυψαν πολλά ζητήματα και προβλήματα.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι το πωλητήριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου είναι κλειστό εδώ και 15 μέρες στην καρδιά της τουριστικής σεζόν. Ακόμα διαπιστώθηκε ότι και όταν λειτουργούσε πολλά ράφια του παρέμεναν άδεια διότι δεν υπήρχαν προϊόντα προς πώληση.

Ακόμα υπάρχει πρόβλημα στην μηχανογράφηση του ΤΑΠΑ, καθώς καθίσταται αδύνατη η έκδοση της μισθοδοσίας των υπαλλήλων του. Συγκεκριμένα, έχουν «καεί» οι σκληροί δίσκοι. Η απερχόμενη διοίκηση δεν επιλήφθηκε εγκαίρως του προβλήματος.

Ένα ακόμα θέμα που προέκυψε ήταν και ότι πολλά κυλικεία σε αρχαιολογικούς χώρους είναι κλειστά διότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητοι διαγωνισμοί για την μίσθωσή τους και όσα είναι ακόμα ανοικτά οι συμβάσεις είναι έτοιμες να λήξουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την διεθνή δυσφήμηση της χώρας.

Η κ. Μενδώνη έδωσε άμεσα εντολή για επίλυση των ζητημάτων που ετέθησαν, τονίζοντας ότι το ΥΠΠΟΑ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον εκσυγχρονισμό και στην αποτελεσματική λειτουργία του ΤΑΠΑ, προς όφελος της εικόνας της χώρας.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa