Παρασκηνιακά

Η Ντόρα Μπακογιάννη περιγράφει μια μέρα της στην καραντίνα

Η καραντίνα έχει αλλάξει τις συνήθειές της Ντόρας Μπακογιάννη, ωστόσο, όπως δηλώνει σε δύσκολες συνθήκες επανακαθορίζει τι είναι σημαντικό και τι ασήμαντο.

«Βιώνω τον εγκλεισμό όπως τον βιώνουν όλοι οι Έλληνες, πότε με ηρεμία και πότε με εκνευρισμό. Πάντως προσπαθώ να έχω καλή ψυχολογία επικοινωνώντας με ανθρώπους που αγαπώ είτε τηλεφωνικά είτε μέσω skype.
Είμαι ακριβώς ένα μήνα σε καραντίνα, από τις 14 Μαρτίου που πάρθηκαν τα μέτρα. Δεν βγαίνω πολύ συχνά έξω, μόνο για περπάτημα ή βόλτα με τον σκύλο και λιγότερες φορές για ψώνια» εξηγεί μιλώντας στο zarpanews.gr.

«Έχω αλλάξει τον τρόπο της δουλειάς μου, καθώς αυτή γίνεται μέσω τηλεφώνου και διαδικτυακά, τόσο για συνεργασίες στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Βεβαίως επειδή τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν και σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούνται και νέα, είμαι σε συνεχή επαφή με τον πρόεδρο του νοσοκομείου Χανίων Γιώργο Μπέα, με τον γενικό διευθυντή του ΟΑΚ Άρη Παπαδογιάννη για να μην έχουμε καθυστέρηση στα έργα, με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή για οτιδήποτε παρουσιαστεί στα Χανιά, με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Αντώνη Ροκάκη κλπ έτσι ώστε να λύνονται προβλήματα έστω και κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Θα υπάρξουν δυσκολίες αλλά είμαστε αποφασισμένοι ότι από αυτή τη μάχη θα βγούμε νικητές».

Πώς περνάει μία μέρα της  στο σπίτι;  «Καταρχήν έχει υπάρξει μια σημαντική αλλαγή αφού από τις 06:00 που ξυπνούσα τώρα ξυπνάω 08:00. Επίσης διαβάζω πολύ περισσότερο από όσο διάβαζα, για παράδειγμα τώρα διαβάζω το νέο βιβλίο του Γιάννη Καλπούζου «Εράν» που διαδραματίζεται το 766 μ.Χ και αναφέρεται στη βυζαντινή αυτοκρατορία. Στην τηλεόραση βλέπω σε ελληνικά και ξένα κανάλια ειδήσεις, διαβάζω ξένο Τύπο λόγω και της θέσης μου στο Συμβούλιο της Ευρώπης και από σειρές αυτό τον καιρό βλέπω το «Unorthodox» που αναφέρεται στους συντηρητικούς ορθόδοξους Εβραίους».

Ποια ασχολία της στέρησε η καραντίνα;  «Μου λείπει περισσότερο η αγκαλιά, η πραγματική αγκαλιά των εγγονιών μου. Την επαφή με τους συναδέλφους και συνεργάτες μπορείς να την κρατήσεις μέσω τηλεφώνου, με τα παιδιά και τα εγγόνια όμως το κενό είναι μεγάλο. Καταρχήν ναυάγησε το σχέδιό μου να κάνω Πάσχα στα Χανιά. Η αλήθεια είναι ότι έχω νοσταλγήσει τα Χανιά, τον επιτάφιο στη Σπλάντζια και την Ανάσταση στην μονή των Καλογραιών στις Κορακιές. Σκέφτομαι όμως ότι του χρόνου αν είμαστε καλά θα μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα στην Κρήτη και να το εκτιμήσουμε ακόμη περισσότερο».

«Βρήκα χρόνο να μαγειρέψω, να πειραματιστώ με νέες συνταγές και έτσι να αποδείξω στο σύζυγό μου ότι μπορώ να τα καταφέρω καλά και στην μαγειρική» συνεχίζει χαριτολογώντας η Ντόρα Μπακογιάννη

«Σε όλες τις μεγάλες κρίσεις που έχω περάσει, έτσι και τώρα κάνω επαναξιολόγηση των πραγμάτων, επανακαθορίζω τι είναι σημαντικό και τι ασήμαντο» τονίζει.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνει μόλις τελειώσει η καραντίνα; «Ανυπομονώ να αγκαλιάσω τα εγγόνια και τα παιδιά μου και φυσικά να βγάλω εισιτήριο για τα Χανιά» λέει η Ντόρα Μπακογιάννη.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa