Άρθρα

Η Ντόρα ως «Ιφιγένεια» και η φθορά της ΝΔ

Νίκος Νικολόπουλος

Όσο θεωρώ ως χαμένο χρόνο οποιαδήποτε προσπάθεια «ανασυγκρότησης» από την ανακύκλωση των φθαρμένων γόνων της οικογενειοκρατίας και της φαυλοκρατίας, άλλο τόσο θεωρώ ως ορισμό της υποκρισίας την εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι, αν ποτέ γίνει πρωθυπουργός, δεν θα συμμετάσχει στο Υπουργικό Συμβούλιο κανένας εκ των συγγενών του, παρουσιάζοντας μάλιστα ο ίδιος την Ντόρα ως άλλη «Ιφιγένεια».

Όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πείθει για την «ηθική» βάση της εξαγγελίας του. Και δεν πείθει, όχι μόνο γιατί είναι δισέγγονος, εγγονός, γιος, αδελφός, θείος και ξάδερφος πρωθυπουργών, υπουργών και βουλευτών, που έκανε «επάγγελμα» το επίθετό του, αλλά και γιατί έχω μετρήσει μέχρι τώρα 35 τουλάχιστον γόνους, που τους έχει δώσει σιωπηρά ή φωναχτά την έγκριση και την εύνοιά του να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του κόμματός του. Άλλοι 13 καταλαμβάνουν, ήδη, βουλευτικά έδρανα.

Δεν αρκούν, λοιπόν, η Ντόρα –άντε και ο γιος του Τραγάκη– για τον «εξαγνισμό» του Κυριάκου Μητσοτάκη και το γκρέμισμα της οικογενειοκρατίας. Μάλλον για ξεκαθάρισμα οικογενειακών και πολιτικών λογαριασμών πρόκειται… Ίσως γιατί μετά την αδελφή, Ντόρα, έπεται ο ανιψιός, Κώστας Μπακογιάννης. Ίσως γιατί, με δήθεν παράδειγμα τον εαυτό του, ο Κυριάκος θελήσει να επιβάλει την ίδια απομόνωση και σε άλλους «γόνους». Προφανώς σε εκείνους που δεν τα πάνε και τόσο καλά μαζί του…

Η ουσία είναι μία και αυτή και δεν αλλάζει: Ο Κυριάκος έφτασε μέχρι εδώ με το επίθετό του και το ίδιο έχουν κάνει και πολλοί άλλοι, σε μία Νέα Δημοκρατία που έχει κουράσει και έχει κουραστεί, αρνούμενη πεισματικά να ανανεωθεί, να αλλάξει μυαλά και συνήθειες και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σημερινής ελληνικής κοινωνίας.

Γι’ αυτό και στον κεντροδεξιό χώρο το μείζον ερώτημα παραμένει: «Υπάρχει χώρος για τη δημιουργία νέου κόμματος;». Και η απάντηση που προσωπικά δίνω σε αυτό το ερώτημα είναι: Ναι.

Μία νέα πολιτική έκφραση στην Κεντροδεξιά είναι απολύτως απαραίτητη. Μόνο που θα καταλήξει σε φιάσκο, εάν αφορά «συγκολλήσεις» (ή, πολύ χειρότερα, πρόσκαιρες εκλογικές συνεργασίες) συγκεκριμένων προσώπων ή συνομοσπονδία μικρών ή μεγαλύτερων πολιτικών φέουδων.  Όταν ωριμάσουν οι ιστορικές συνθήκες ή όταν βρεθεί ένας άλλος… Κωνσταντίνος Καραμανλής, που το 1974 άφησε πίσω του καθετί παλιό και ξεπερασμένο, δημιουργώντας μία παράταξη που τράβηξε την Ελλάδα από τα αποκαΐδια μιας εθνικής τραγωδίας, εμπέδωσε την εθνική συμφιλίωση και συνδύασε την οικονομική ανάπτυξη με την κοινωνική δικαιοσύνη και την κοινωνική ειρήνη.

Σήμερα, τέτοιοι ριζοσπάστες πολιτικοί δεν υπάρχουν. Τουλάχιστον, όχι ακόμα. Όμως, μπορούν ίσως να υπάρξουν ριζοσπαστικές συλλογικότητες. Που θα δημιουργήσουν μία νέα μεγάλη Κεντροδεξιά, με αρχές, συνέπεια λόγων και έργων και κυρίως… καθαρότητα! Μία νέα Κεντροδεξιά που δεν θα φοβάται να μιλήσει για Ελλάδα και Ορθοδοξία και θα απενεχοποιήσει μια για πάντα το τρίπτυχο «πατρίδα- θρησκεία- οικογένεια».

ΥΓ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη κουράσει προτού κουραστεί και έχει ήδη φθαρεί προτού φθείρει. Και τελευταία εκκωφαντική απόδειξη, οι εκλογές στους Δικηγορικούς Συλλόγους και στα Επιμελητήρια της χώρας, που ήδη σχολιάζονται από τους οργανωμένους Νεοδημοκράτες με… τρόμο και θυμό!

Άρθρο του Νίκου Ι. Νικολόπουλου – Ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο που κυκλοφόρησε το Σάββατο 9/12

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa