Παρασκηνιακά

Η οικογενειακή φωτογραφία των Παπανδρέου από τη δεκαετία του ’60 – Τρώνε σουβλάκια!

Ο Νίκος Παπανδρέου θυμήθηκε τον πατέρα του και τον παππού του και ανέβασε μια σπάνια, ασπρόμαυρη οικογειακή φωτογραφία από γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (μάλλον) από το 1966.

Στο οικογενειακό τραπέζι, απεικονίζονται ο παππούς του Γεώργιος Παπανδρέου, ο πατέρας του, Ανδρέας Παπανδρέου, τα αδέλφια του Γιώργος, Αντρίκος και Σοφία καθώς και η μητέρα του, Μαργαρίτα.

Το εντυπωσιακό είναι πως στο οικογενειακό αυτό γιορτινό τραπέζι το μενού είχε πιτόγυρα, τα οποία συνοδεύονται από γυάλινα μπουκάλια με Coca Cola, κάτι που δεν ήταν ακόμα συνηθισμένο.

Την εποχή εκείνη ο Νίκος Παπανδρέου ήταν μόλις 10 ετών και ο Γιώργος Παπανδρέου 14 χρόνων. Ο συγγραφέας και πολιτικός δεν διευκρινίζει αν είναι ο ίδιος που είχε τραβήξει την ιστορική φωτογραφία ή κάποιος άλλος.

Από αριστερά: Ανδρέας Παπανδρέου, Γιώργος Παπανδρέου, Γεώργιος Παπανδρέου, Σοφία και Αντρίκος και ανάμεσά τους η Μαργαρίτα

Η ανάρτηση του Νίκου Παπανδρέου στο Twitter

Μία από τις αγαπημένες μου φωτογραφίες: Ήταν τέτοιες γιορτινές ημέρες, το 1966 θαρρώ. Οικογενειακά… τρώγοντας σουβλάκια!
*Καλή χρονιά με υγεία και αγάπη! #2020NewYear», γράφει η λεζάντα που συμπληρώνει τη φωτογραφία.

;

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa