Πολιτική

Η «πληρωμένη» απάντηση του Σταϊκούρα στον Τσακαλώτο όταν τον παρομοίασε με τον… Ρίτσαρντ Γκιρ!

Χρήστος Σταϊκούρας και Ευκλείδης Τσακαλώτος διασταύρωσαν τα ξίφη τους με αντικείμενο την προστασία της Α’ κατοικίας.

Την αρχή έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως φέρνει το νομοσχέδιο μετά από σχετική απαίτηση των θεσμών. Μάλιστα επιτέθηκε στον υπουργό χαρακτηρίζοντας τον… Ρίτσαρντ Γκιρ στην ταινία Pretty Woman!

«Το νομοσχέδιο είναι αυτό που έκανε ο Ρίτσαρντ Γκιρ στο Pretty Woman. Πριν καταφέρει να τον πείσει η Τζούλια Ρόμπερτς να μην καταστρέφει επιχειρήσεις. Εσείς είστε ο πρώιμος Ρίτσαρντ Γκιρ, από εσάς η Τζούλια Ρόμπερτς δεν πέρασε ποτέ» είπε χαρακτηριστικά.

«Ευτυχώς όλοι οι πολιτικοί δεν είμαστε το ίδιο. Το ποιος είναι ο ψεύτης το έχει αποδώσει η κοινωνία και το έχει ταυτίσει με την αξιωματική αντιπολίτευση», απάντησε με νόημα ο υπουργός και πρόσθεσε: «λέτε ότι λέω ψέματα αλλά δεν ήμουν εγώ αυτός που δεσμεύτηκε ότι θα παραιτηθεί αν μειωθεί το αφορολόγητο και δεν το έκανε!».

Ο κ. Σταϊκούρας κατήγγειλε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που απελευθέρωσε το καθεστώς προστασίας της Α’ κατοικίας τον Φλεβάρη του 2019 και σημείωσε πως το διάδοχο σχήμα που διαμόρφωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε με μια ομπρέλα προστασίας για 130.000 δανειολήπτες και κατέληξε σε μόλις 7.000. «Με την πολιτική της κυβέρνησης προστατεύεις το σπίτι με ουσιαστικές παρεμβάσεις και όχι με ρητά του τύπου κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», είπε χαρακτηριστικά.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER