Κόσμος

Η πριγκήπισσα των Εμιράτων το έσκασε από τον σεΐχη! Που ζήτησε άσυλο

Η πριγκίπισσα Χάγια σύζυγος του σεΐχη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Μοχάμεντ Μπιν Ράσιντ Αλ Μακτούμ το έσκασε! Η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου αφού ο σεΐχης την κατηγορεί οργισμένος για προδοσία.

Η πριγκήπισσα βρίσκεται στη Γερμανία και ζητάει πολιτικό άσυλο επειδή φοβάται για τη ζωή της. Αυτό, όμως, δεν είναι το μόνο μέλος που έφυγε από την οικογένεια, αφού το 2018 η 33χρονη κόρη του σεΐχη, Λατίφα, αποφάσισε να ζητήσει άσυλο καταγγέλλοντας πως την κρατούσαν φυλακισμένη και τη βασάνιζαν.

Το γραφείο ΜΚΟ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Ντουμπάι έχει λάβει αναφορές για την διαφυγή της Χάγια. Η διευθύντρια της ΜΚΟ Ράντα Στίρλινγκ, δήλωσε: «Κάθε φορά που κάποιος κάνει αίτηση για πολιτικό άσυλο, προφανώς, είναι επειδή κινδυνεύει. Η κόρη του σεΐχη, πριγκίπισσα Λατίφα, εγκατέλειψε το Ντουμπάι και ζήτησε άσυλο ισχυριζόμενη πως την κακομεταχειριζόταν ο πατέρας της. Τώρα ζήτησε άσυλο και η πριγκίπισσα Χάγια, που έχει επίσης εγκαταλείψει τη χώρα και κατέφυγε στη Γερμανία».

Η κόρη του σεΐχη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Λατίφα, καταγγέλλει τον πατέρα της ότι την βασάνιζε κι έτσι αποφάσισε να φύγει από τη βασιλική οικογένεια.

Δείτε το βίντεο

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa