Κορωνοϊός Πολιτική

Η προειδοποίηση Πέτσα για το Πάσχα! Δεν υπάρχει sms… επίσκεψης σε συγγενή!

Χαρακτηριστικός για την προσοχή που πρέπει να επιδείξουμε το Πάσχα ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο  Open Tv.

Αναφερόμενος στην εφαρμογή των μέτρων και δη στον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών, ενόψει Πάσχα, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει στο 13033 επιλογή sms επίσκεψης σε συγγενή.

«Δεν θα πρέπει να πετάξουμε ό,τι κερδίσαμε με τόσο κόπο», τόνισε ο κ. Πέτσας ενώ, παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «θα πάρουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για την ορθή αντιμετώπιση του κορωνοϊού».

Για το Άγιο Φως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι είναι σε συμφωνία με την Εκκλησία για το τι πρόκειται να γίνει. «Έχουν γίνει οι απαραίτητες συνεργασίες του υπουργείο Εξωτερικών με το Ισραήλ, υπάρχει συνεννόηση με τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας, επομένως δεν θα υπάρξει κάποιο θέμα» είπε.

«Δεν είμαστε αστυνομοκρατούμενο κράτος. Βασιζόμαστε στην πειθώ. Ο πολίτης καταλαβαίνει πως ζούμε κάτι πρωτοφανές, μία κατάσταση που δεν έχουμε ξαναζήσει. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι είμαστε σε ένα διαφορετικό πλαίσιο σήμερα. Δεν θα κάνουμε φέτος αυτά που κάναμε κάθε χρόνο. Δεν θα πάμε στις εκκλησιές μας, δυστυχώς. Δεν δοκιμάζεται, όμως, η πίστη μας. Δοκιμάζεται η ατομική μας υπευθυνότητα και η συλλογική μας ωριμότητα» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Χαρακτήρισε τη στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος υπεύθυνη, σοβαρή και ξεκάθαρη, σημειώνοντας ότι οι εκκλησίες μας θα είναι κλειστές.

«Δεν πάμε στο χωριό μας, δεν ψήνουμε στις αυλές μας, δεν πάμε στις εκκλησιές μας» τόνισε.

Αναφερόμενος στην επιστροφή στην κανονικότητα είπε ότι έχει δοθεί η κατεύθυνση από τον πρωθυπουργό προς το υπουργείο Υγείας ώστε να έχουμε μία στρατηγική σταδιακής, μακρόσυρτης εξόδου από αυτή την πρωτοφανή κατάσταση που ζούμε. Υπογράμμισε ότι υπάρχει ανάγκη οι πιο ευάλωτοι, όπως οι ηλικιωμένοι ή όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα, να προστατευθούν για ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και σημείωσε ότι «δεν θα είναι οριζόντια και ταυτόχρονη η επάνοδος στην κανονικότητα».

Απαντώντας σε ερώτηση για τον τουρισμό είπε «με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία, αν συνεχιστούν σε αυτή την κατεύθυνση, όντως θα ανοίξει ο τουρισμός κάποια στιγμή, αλλά προσεκτικά, με μέτρα προστασίας και με συγκεκριμένη διαδικασία. Δεν μπορούμε ακόμη να περιγράψουμε πώς ακριβώς θα αρχίσει η λειτουργία του τουριστικού κλάδου όταν θα ξεκινήσει να ανοίγει».

Δείτε όσα είπε

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa