Κοινωνία

Η προειδοποίηση Σύψα για νέο κύμα κορωνοϊού και επιδημία… παραπληροφόρησης

Όπως παραδέχθηκε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας είναι προφανές ότι το άνοιγμα των σχολείων θα πιέσει τον δείκτη R, τον δείκτη μετάδοσης της επιδημίας, αλλά η πίεση θα είναι ελάχιστη και «δεν μας ανησυχεί».

Μιλώντας για το άνοιγμα των σχολείων, ο καθηγητής τόνισε πως οι ενήλικες πρέπει να καταλάβουν ότι τα παιδιά πρέπει να πάνε σχολείο. «Δεν θα κρατήσουμε τα παιδιά στο σπίτι και τα σχολεία κλειστά για να προστατεύσουμε τους ενήλικες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας.

«Ο χειμώνας είναι δύσκολος γιατί θα έχουμε δύο παράλληλες επιδημίες», συνέχισε, σημειώνοντας ότι «πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο και να ελπίζουμε ότι θα έρθει το καλύτερο».

Εκτίμησε μάλιστα ότι κατά πάσα πιθανότητα στο τέλος Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου θα έχουμε επανάκαμψη της επιδημίας και αύξηση των κρουσμάτων, σε συνδυασμό και με τη γρίπη. «Ελπίζουμε αυτό να μην είναι έντονο», είπε.

Την ίδια ώρα εξέφρασε την ανησυχία του για την επιδημία της παραπληροφόρησης εν μέσω του κορωνοϊού.

«Είναι φοβερά επικίνδυνο, είναι η λεγόμενη επιδημία της παραπληροφόρησης, είναι το ίδιο επικίνδυνο με την επιδημία, γιατί είναι παράγοντας που πυροδοτεί την επιδημία και επαυξάνει τις συνέπειες της πανδημίας»  σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa