Πολιτική

Η πρόταση Γαβρόγλου για τους… αντιγραφείς της Πάτρας

Ο υπουργός παιδείας, σε ραδιοφωνική του συνέντευξή του συνέντευξη, αναφερόμενος στην υπόθεση των … αντιγραφέων της Πάτρας δήλωσε ότι αν ήταν Νέα Δημοκρατία δεν θα ελάμβανε ως κόμμα αυτά τα διοικητικά μέτρα, αλλά θα τους ανάγκαζε να λάβουν μέρος σε μια ημερίδα αντικείμενο της οποίας θα ήταν το θέμα της αντιγραφής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε τη διαγραφή του επικεφαλής της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ του πανεπιστημιακού τμήματος της Πάτρας που «κάλυψε» τους 106 φοιτητές που παρέδωσαν την ίδια εργασία, την ίδια στιγμή που ο υπουργός τονίζει ότι αν ήταν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είχε προτείνει την διεξαγωγή ημερίδας επί του θέματος.

«Το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Τους τσάκωσαν. Αν εγώ ήμουν Νέα Δημοκρατία δεν θα έκανα αυτά τα διοικητικά μέτρα, θα τους ανάγκαζα να κάνουν μία ημερίδα, να συζητήσουν το θέμα αντιγραφής. Μια ανοιχτή συζήτηση, να μπουν καθηγητές, να μπουν φοιτητές, να δούμε τι γίνεται, τι σημαίνει το θέμα αντιγραφή. Διότι, δεν είναι καινούργιο αυτό», τόνισε, μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του ο Κώστας Γαβρόγλου.

Για το φαινόμενο της αντιγραφής ο υπουργός Παιδείας τόνισε: «Αυτό το φαινόμενο, εγώ λέω, να μείνει στην επικαιρότητα όχι για να κάνουμε αντιπολίτευση, πραγματικά σας μιλάω δεν έχει κανένα τέτοιο νόημα, να μείνει στην επικαιρότητα για να δούμε λίγο τι σημαίνει διδασκαλία στα Πανεπιστήμια και τι σημαίνει διδασκαλία στις μέρες μας. Εγώ είμαι από τη γενιά που δώσαμε μεγάλη μάχη να μην υπάρχουν εξετάσεις και να υπάρχουν εργασίες».

«Εδώ, όλοι μαζί, ζούμε σε ένα νέο κόσμο, ο οποίος ακόμη δεν έχει βρει τις ισορροπίες του. Εγώ, όταν ήμουνα η πληροφορία ήταν ταυτισμένη με τη γνώση. Τώρα η πληροφορία δεν είναι ένα στοιχείο γύρω από το οποίο συγκροτείται η γνώση. Άρα, έχει αλλάξει το τι σημαίνει γνώση, άρα τι σημαίνει διδασκαλία, άρα ο τρόπος που είναι οργανωμένα τα Πανεπιστήμια. Αυτά, λοιπόν, τα φαινόμενα παρόλη την παθογένειά τους είναι και φαινόμενα που μας χτυπάνε το καμπανάκι για τις νέες δομές που πρέπει να σκεφτούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Γαβρόγλου.

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER