Κοινωνία

Οι πρόσφυγες κυκλοφόρησαν εφημερίδα στο Σχιστό!

Συνεχίζονται οι εργασίες με την τοποθέτηση σκηνών στο στρατόπεδο «Στεφανάκη» στο Σχιστό, Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016. Το κέντρο του Σχιστού είναι μία μονάδα προσωρινής στέγασης προσφύγων με στόχο να διευκολύνουν τη μετεγκατάσταση ανθρώπων που καταγράφονται στα νησιά και να μπορούν να προωθηθούν σε ευρωπαϊκές χώρες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας

Μια πρωτότυπη εφημερίδα εκδίδεται στο Σχιστό από πρόσφυγες για πρόσφυγες. Αρχισυντάκτρια η 28χρονη Μαχντιέ Χοσαϊνί από το Αφγανιστάν, ενώ η εφημερίδα ονομάζεται «Πουλιά αποδημητικά».

Η εφημερίδα είναι γραμμένη σε πολλές γλώσσες και ως κύρια θεματολογία της έχει όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον προσφυγικό πληθυσμό. Επίσης, δίνει φωνή στα δικαιώματα των γυναικών διότι μέσα στην συντακτική ομάδα βρίσκονται άλλες δεκατέσσερις γυναίκες.

Η εφημερίδα έχει κυκλοφορήσει 13.000 αντίτυπα, ενώ τυπώνεται σε τρεις γλώσσες: τα αγγλικά, τα φαρσί και τα ελληνικά. Διανέμεται στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και έχει την οικονομική στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και της ΕΕ. Στο στήσιμο της εφημερίδας συμμετέχουν όχι μόνο πρόσφυγες αλλά και Έλληνες που έτσι βρίσκουν τρόπο για να μιλήσουν για το προσφυγικό.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa