Παρασκηνιακά

Η πρώτη νύχτα στον Κορυδαλλό – Βιβλίο ετοιμάζει ο Γιάννος Παπαντωνίου

Την πρώτη νύχτα στις φυλακές Κορυδαλλού πέρασαν ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, που κρίθηκαν προφυλακιστέοι για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Τα πρώτα πράγματα που ζήτησε το ζεύγος Παπαντωνίου είναι να μάθει πως θα προμηθευτεί τηλεκάρτες και πόσα χρήματα μπορούν να έχουν μαζί τους προκειμένου να μπορούν να αγοράσουν πράγματα από το κυλικείο των φυλακών.

Θα γράψει βιβλίο

Εντύπωση προκάλεσε η είδηση ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου ζήτησε να έχει στο κελί του γραφική ύλη γιατί όπως αποκάλυψε επιθυμεί να γράψει βιβλίο κατά την παραμονή του στη φυλακή.

Το ζεύγος Παπαντωνίου πέρασε το μεσημέρι της Τετάρτης την πύλη των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Ο πρώην υπουργός οδηγήθηκε στην πτέρυγα όπου κρατούνται τα μέλη της οργάνωσης 17 Νοέμβρη, ενώ η σύζυγός του μεταφέρθηκε στο τμήμα των Γυναικείων φυλακών.

Ο κ. Παπαντωνίου θα είναι μόνος του στο υπόγειο κελί του, όπως και κατά τον προαυλισμό του. Η σύζυγός του είναι σε μια πτέρυγα με άλλα 9 κελιά, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη θα γίνει προσπάθεια προκειμένου να μεταφερθεί σε άλλο κελί.

Το καθημερινό πρόγραμμα παραμονής του Γιάννου Παπαντωνίου στη φυλακή περιλαμβάνει προαυλισμό από τις 8 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι, στη συνέχεια θα επιστρέφει το κελί του για την καθιερωμένη καταμέτρηση και έπειτα θα ακολουθεί ο απογευματινός προαυλισμός.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, την Σταυρούλα Κουράκου επισκέφθηκε στενή της φίλη προκειμένου να της παραδώσει προσωπικά της αντικείμενα, ωστόσο δεν έχουν εμφανιστεί ούτε οι δικηγόροι του ζεύγους. ούτε κάποιος άνθρωπος από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Το μενού της φυλακής

Το μενού που είχε προγραμματιστεί στις φυλακές για μεσημεριανό γεύμα ήταν φασολάδα, ενώ αντίστοιχα το βράδυ έφαγαν πένες με τυρί.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa