Οικονομία

Η συνάντηση ψήφος-εμπιστοσύνης με τον μεγαλοεπενδυτή

Μια πολύ σημαντική συνάντηση για την Ελληνική οικονομία είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδεχόμενος τον επικεφαλής της Fairfax Πρ. Ουάτσα.

Μαζί ήταν ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης και ο CEO της Eurobank Φ. Καραβίας και στο επίκεντρο της βρέθηκαν οι προωθούμενες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και θέματα που απασχολούν τον τραπεζικό τομέα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, από την πλευρά της κυβέρνησης τονίστηκε η αποφασιστικότητα για την εμπροσθοβαρή εφαρμογή ενός προγράμματος μεταρρυθμίσεων με σειρά άμεσων νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα οδηγήσουν σε δυναμική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Watsa έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επενδυτικές προοπτικές που ανοίγονται στην Ελλάδα σε πολλούς τομείς, όπως ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, η αγορά ακινήτων και οι τουριστικές επενδύσεις.

Σημειώνεται ότι η Fairfax είναι από το 2012 ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην Ελλάδα με τοποθετήσεις σε Eurobank, Eurolife, Grivalia κ.α.

Με την κίνησή του αυτή ο Watsa δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και στις επενδύσεις που έχει στην Ελλάδα, καθώς και στο management της Eurobank και της Eurolife.

Άλλωστε, παρόμοια επίσκεψη είχε πραγματοποιήσει ο Ουάτσα και την περίοδο που είχε εκλεγεί η κυβέρνηση Τσίπρα το 2015. Υπάρχει όμως μια βασική διαφορά. Αυτή η κυβέρνηση προωθεί τις επενδύσεις, ενώ η προηγούμενη τις έδιωχνε.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa