Παρασκηνιακά

Η τελευταία «μάχη» Τσοχατζόπουλου! Τι εισηγήθηκε η εισαγγελέας για Άκη και Σμπώκο;

Άκης Τσοχατζόπουλος

Την τελευταία τους «μάχη» έδωσαν πριν από λίγο ο πρώην Υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος και ο άλλοτε γενικός διευθυντής εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος.

«Το μετάλλιο που πήρα δεν μου το έδωσε η ελληνική πολιτεία, αλλά μια άλλη χώρα για την προσφορά που πήγα εθελοντικά να κάνω. Λυπάμαι που τα λέω αυτά. Ήταν εθελοντική συμμετοχή, κανείς δεν με διέταξε να πάω. Πείτε μου έναν γενικό γραμματέα που μπαίνει μέσα στα θεμέλια για να σώσει ανθρώπους!Θα μου διαγράψετε την διαδρομή μου, γιατί;Σαν φοιτητής του Πολυτεχνείου, ήμουν από τους 4 που διεκόπη η αναβολή λόγω της αντιδικτατορικής δράσης. Είχα λόγο να κάνω 1000 μεροκάματα στο ψυχιατρείο και να βοηθάω; Το έκανα επειδή το ήθελα. Ακόμα και τώρα ελπίζω ότι θα μου δώσετε τα ελαφρυντικά. Πέντε χρόνια διασύρομαι…», εκφράζει ο Γιάννης Σμπώκος.

Στόχος τους να αναγνωρισθούν τα ελαφρυντικά τους ώστε να έχουν ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση. Πάντως, η τακτική εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε προς τους δικαστές την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων για τους 14 από τους 16 καταδικασθέντες.

Στην περίπτωση του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Γιάννη Σμπώκου, δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την αναγνώριση των ελαφρυντικών του προτέρου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Από την πλευρά του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος επιτέθηκε εκ νέου στον αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας, Σταμάτη Δασκαλόπουλο, επισημαινόντας: «πρότεινε κάτι που είναι ανύπαρκτο. Με αδικεί, με παρουσιάζει σαν να είχα σχέδιο. 26χρονια ήμουν εκλεγμένος βουλευτής, υπουργός επτά φορές, δεν μπορεί να υπάρχει αμφισβητήση ως προς τον πρότερο έντιμο βίο. Αναγνωρίστηκε από άλλο δικαστήριο, επίσης, πενταμελές, ο πρότερος έντιμος βίος, είναι αυτός που έχω να δώσω στο παιδί μου, στην οικογένεια μου, μετά από έξι χρόνια που πέρασα στο Κορυδαλλό».

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί σήμερα (30/10) το βράδυ.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa