Καλεσμένη στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου στην ΕΡΤ1 ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ στο πάνελ συμμετείχε και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Η συζήτηση πήγε στο φλέγον ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η Ντόρα Μπακογιάννη επανέλαβε τη θέση της ότι θα αποκαλεί Βόρεια Μακεδονία τη γειτονική χώρα, ενώ έκανε σχόλιο σε σχέση με την τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική». «Ο κ. Σαμαράς εννοούσε την αρχαία Μακεδονία. Η Μακεδονία ως γεωγραφική περιοχή ανήκει στην Ελλάδα, στα Σκόπια, στη Βουλγαρία», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, είχε τονίσει πως πλανώνται όσοι νομίζουν ότι το πρόβλημα τόσα χρόνια ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος και ο ήλιος της Βεργίνας.

Παράλληλα, σε ερώτηση του Σεραφείμ Κοτρώτσου ότι κι άλλοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (Κυρανάκης, Γεωργιάδης, Βορίδης, Μηταράκης) έχουν την ίδια θέση και ότι δεν χρησιμοποιούν το όνομα που πλέον έχει η γειτονική χώρα, η Ντόρα Μπακογιάννη έστειλε μήνυμα λέγοντας: «Εγώ θα τους λέω βόρεια Μακεδονία και όχι Σκοπιανούς! Το κόμμα έχει αρχηγό και λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης!».

Σχολιάστε ...