Πολιτική

Η τροπολογία που «άναψε τα αίματα» στη Βουλή!

Με ένταση για την κοινοβουλευτική διαδικασία εξπρές ξεκίνησε στην Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών που επιχειρεί να αντιμετωπίσει το επείγον πρόβλημα με τις άνω των 100.000 αιτήσεων διπλωμάτων οδήγησης που παραμένουν μπλοκαρισμένες.

Το θερμόμετρο ανέβηκε όταν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε τροπολογία για την ΕΥΠ που αλλάζει τα απαραίτητα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προσόντα που πρέπει να έχει ο διοικητής της υπηρεσίας.

Απάντηση στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης έδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας που χαρακτήρισε άδικο το να κρίνει κάποιος την κυβέρνηση από τον πρώτο κιόλας μήνα της θητείας της. «Η ίδια η κυβέρνηση είχε αποποιηθεί την διαδικασία των τροπολογιών της τελευταίας στιγμής παραδεχόμενη ότι αυτό δεν συνιστά τον κανόνα και εξηγώντας ότι δεν θα έχουμε συνηθισμένη πρακτική ούτε καν θα επαναληφθεί» τόνισε.

Αναφερόμενος στις τροπολογίες ανακοίνωσε πως θα κατατεθούν συνολικά πέντε στο αριθμό που αφορούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης (επανακατάθεση ουσιαστικά με υπογραφή υπουργού), το υπουργείο Γεωργίας, Περιβάλλοντος αλλά και Προστασίας του Πολίτη.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa