Κόσμος

Η υπόθεση Σκριπάλ ταράζει τις σχέσεις Ρωσίας και Βρετανίας

Συγκλονίζει η υπόθεση Σκριπάλ του πρώην διπλού κατασκόπου  στη Μεγάλη Βρετανία που δηλητηριάστηκε μαζί με την κόρη του Γιούλια. Την έντονη αντίδραση της Μόσχας προκάλεσε η τοποθέτηση της Τερέζας Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων την  Δευτέρα, με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό να δείχνει τη Μόσχα πίσω από την επίθεση με νευροπαραλυτικό παράγοντα εναντίον του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ αλλά και να ζητά να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις.

Η αντίδραση του Ρώσου προέδρου ήρθε άμεσα αναφέροντας: «Ξεκαθαρίστε τα πράγματα εκεί στην χώρα σας και μετά θα συζητήσουμε γι αυτό μαζί σας».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ρωσικής Προεδρίας επεσήμανε ότι δεν έχει ενημερωθεί σχετικά με δηλώσεις Βρετανών πολιτικών ή αξιωματούχων. Η απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στο Σάλσμπερι της Μ. Βρετανίας δεν είναι μια υπόθεση που αφορά τη ρωσική κυβέρνηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής Προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.«Ο εν λόγω Ρώσος υπήκοος εργαζόταν για μια βρετανική υπηρεσία Πληροφοριών, το συμβάν σημειώθηκε στη Μ. Βρετανία. Δεν είναι μια υπόθεση που αφορά τη ρωσική κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά.Ο κ. Πεσκόφ επεσήμανε ότι δεν έχει ενημερωθεί σχετικά με δηλώσεις Βρετανών πολιτικών ή αξιωματούχων, οι οποίοι να καταγγέλλουν ότι η Ρωσία εμπλέκεται στην επίθεση.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ