Κόσμος

Η φωτογράφηση του μοντέλου προκάλεσε την οργή της Εκκλησίας! Κινδυνεύει με φυλάκιση!

Κουίζ
Έκανε αισθησιακή φωτογράφιση σε ερειπωμένο ναό και η ρωσική Εκκλησία επιμένει ότι αμάρτησε επειδή δεν φόρεσε πέπλο.
Πρόκειται για την 23χρονη καλλονή Ξένια Καλουγκίνα, η οποία αντιμετωπίζει ποινή 3ετούς φυλάκισης επειδή φωτογραφήθηκε μέσα σε ερειπωμένο ναό και η ηγεσία της ρωσικής Εκκλησίας επιμένει ότι αμάρτησε επειδή δεν φόρεσε πέπλο, ενώ πόζαρε μέσα στο κτήριο.

Η ρωσική Επιτροπή Έρευνας έχει αναλάβει την υπόθεση, σύμφωνα με την Daily Mail. Συγκεκριμένα η πανέμορφη ρωσίδα πόζαρε με λευκά νυφικά εσώρουχα, σε μία αισθησιακή φωτογράφιση για την οποία εγκαλούνται εκτός από την ίδια, οι φωτογράφοι, καθώς και η διεύθυνση του περιοδικού, για λογαριασμό του οποίου γινόταν η φωτογράφιση.

Το 23χρονο μοντέλο φωτογραφήθηκε στο ιερό κτίριο του Γκάρι, το Τατάρσταν, που κτίστηκε το 1897. Η Εκκλησία απαγορεύει στις γυναίκες να προσέρχονται στο κτίριο χωρίς πέπλο ή μαντήλι. Ο ιερέας Βλαντίμιρ δήλωσε ότι ήταν μία ριψοκίνδυνη φωτογράφιση, ενώ ο πιστός Γιαροσλάβ Ιβάνοφ υποστηρίζει ότι η γυναίκα πρέπει να τιμωρηθεί.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, η διεύθυνση του ρωσικού περιοδικού Sovet da Lyubov έσπευσε να απολογηθεί: «Με την φωτογράφηση δεν είχαμε καμία πρόθεση να προσβάλλουμε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των πιστών».

Βέβαια, υπήρξαν και κάποιοι οι οποίοι έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι η φωτογράφιση δεν είχε τίποτε προσβλητικό. Μεταξύ αυτών και η κριτικός Σβετλάνα Μασλόβα η οποία τόνισε: «Λυπάμαι για όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή τη φωτογράφηση και τους εύχομαι καλή τύχη στο δικαστήριο», δήλωσε.

Η ρωσική έκδοση του περιοδικού Maxim υποστήριξε: «Ελπίζουμε ειλικρινά ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική κι ότι η Ξένια-μαζί με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού, τους φωτογράφους και τους στιλίστες – δεν θα καούν στη φωτιά».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 


 


Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa