Οικονομία Τράπεζες

Η Citi «κόβει» τις τιμές – στόχους της Εθνικής και της Τρ. Πειραιώς

Σε αλλαγές προχωρά η Citigroup όσον αφορά τις εκτιμήσεις της για την ΕΤΕ και την Τρ. Πειραιώς, συναρτήσει των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο τραπεζικός κλάδος και ο κάθε όμιλος ξεχωριστά.

Σύμφωνα με το τελευταίο report, νέες, χαμηλότερες τιμές-στόχους για τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς δίνει η Citi. καθώς ρολάρει το μοντέλο αποτίμησης κατά ένα έτος.

Στο 0,76 ευρώ η τιμή – στόχος για την Τρ. Πειραιώς

Σύσταση neutral και τιμή – στόχο 0,76 ευρώ δίνει η Citi για την Τράπεζα Πειραιώς, αυξάνοντας ωστόσο τις προβλέψεις για τα φετινά κέρδη ανά μετοχή κατά 12% ενώ μειώνει τα κέρδη του 2020 κατά 50%, κυρίως λόγω πιο επιφυλακτικής στάσης όσον αφορά στα καθαρά έσοδα από τόκους. Παράλληλα, αυξάνει τις προβλέψεις για το κόστος κεφαλαίου.

H Citi σημειώνει ότι παρά τη βελτίωση στις στάσεις πληρωμών το τρίτο τρίμηνο, η διοίκηση της τράπεζας εμφανίζεται πιο προσεκτική για τους στόχους του 2019 και του 2020, λόγω επιδείνωσης των προσδοκιών όσον αφορά στις ρευστοποιήσεις και τις αναδιαρθρώσεις, αναφερόμενη στους στόχους για τα NPLs.

Οι προκλήσεις για την Εθνική

Μειωμένες είναι οι προβλέψεις για τα κέρδη ανα μετοχή. Η Citi υποβαθμίζει την τιμή – στόχο την ETE στο 1,08 ευρώ, διατηρώντας ωστόσο σύσταση neutral.

Ιδιαίτερα απαιτητική χαρακτηρίζεται η πρόκληση περί μείωση των NPEs – ώστε να πέσει ο σχετικό δείκτης κάτω από το 20%- , με μεγάλη εξάρτηση από τις πωλήσεις και την τιτλοποίηση (4,6 δισ. ευρώ), τις ρευστοποιήσεις 2,5 δισ. ευρώ και τις ανακτήσεις και διαγραφές (2 δισ. ευρώ).

πηγή: sofokleousin.gr

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa