Κόσμος

Η Daily Mail δείχνει στους Βρετανούς το… κόλπο για να έρθουν στην Ελλάδα παρακάμπτοντας τη «μαύρη λίστα»

Σε δημοσίευμά της η Daily Mail δίνει μια ιδέα στους Βρετανούς τουρίστες πώς να επισκεφτούν την Ελλάδα μιας και η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται στη μαύρη λίστα των χωρών με αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού.

Όμως, όπως επισημαίνουν στο άρθρο, στη λίστα της EASA (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Αεροπορικής Ασφάλειας) με τα ακατάλληλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια δεν συμπεριλαμβάνει εκείνο του Εδιμβούργου!

Αναφορά στην προειδοποίηση του Υπ. Τουρισμού Χ. Θεοχάρη

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα κάνει αναφορά στις δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος διευκρίνισε την Κυριακή 31/5 ότι «όσοι τουρίστες ξεκινούν από αεροδρόμια τα οποία επισημαίνονται στη λίστα της EASA, (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Αεροπορικής Ασφάλειας) ερχόμενοι στην Ελλάδα, θα περάσουν από υποχρεωτικό τεστ και παραμονή για μια ημέρα σε προκαθορισμένο ξενοδοχείο. Στην περίπτωση κατά την οποίαν το τεστ είναι αρνητικό, οι επισκέπτες αυτής της κατηγορίας θα υποχρεώνονται να παραμείνουν σε καραντίνα επί 7 ημέρες. Αν όμως το δείγμα είναι θετικό, θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών και θα παρακολουθείται η εξέλιξη της υγείας τους».

Οι επισκέπτες από τη Σκωτία θα περνούν μόνο τυχαίο έλεγχο

Στην εν λόγω λίστα, όμως, δεν συμπεριλαμβάνεται μέχρι στιγμής (καθώς ο κατάλογος ανανεώνεται) το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου στη Σκωτία, γεγονός που αφήνει «ανοιχτό παραθυράκι» στην προσέλευση Βρετανών τουριστών στη χώρα μας από τον συγκεκριμένο αερολιμένα.
Οι ταξιδιώτες από το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου το οποίο δε βρίσκεται στα υψηλού κινδύνου αεροδρόμια της λίστας, θα περνούν μόνο τυχαίο έλεγχο.

Άλλα αεροδρόμια της Μεγάλης Βρετανίας που συμπεριλαμβάνονται σε αυτή τη «μαύρη λίστα» είναι του Χίθροου, του Λίβερπουλ, του Μάντσεστερ, της Γλασκόβης, του Γκάτγουικ κ.ά.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa