Επιχειρήσεις

Η HORECA έσπασε για ακόμα μία φορά όλα της τα ρεκόρ (ΦΩΤΟ)

Η 14η διεθνής έκθεση Horeca 2019 εγκαινιάστηκε από τον κ. Αλέξανδρο Βασιλικό, Πρόεδρο του ΞΕΕ και τον κ. Νίκο Χουδαλάκη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Forum ΑΕ, στο Metropolitan Expo με την παρουσία προσωπικοτήτων της τουριστικής αγοράς , αλλά και πλήθος ξενοδόχων. Μεταξύ αυτών οι κ. κ. Χριστίνα Τετράδη, Αντιπρόεδρος ΞΕΕ, ο Γρηγόρης Τάσσιος, Πρόεδρος του ΠΟΞ, ο Γιάννης Ρέτσος, Πρόεδρος του ΣΕΤΕ και πλήθος ξενοδόχων.

Ο κ. Γιώργος Τζιάλλας Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης επισκέφθηκε την Έκθεση και χαιρέτησε την 8η Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ εκ μέρους της υπουργού κ. Έλενας Κουντουρά. Παρών και ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης και η αντιπρόεδρος κ. Αγγελική Χονδροματίδου.

Καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, η HORECA 2019, απολαμβάνει πέραν την καθολικής αναγνώρισης της ως το μεγαλύτερο event στην Ελλάδα και το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ για τα ξενοδοχεία και την μαζική εστίαση.
Η τέταρτη και τελευταία ημέρα της έκθεσης επιβεβαίωσε την δυναμική της με δεκάδες εμπορικές συμφωνίες σύμφωνα με εκθέτες και επισκέπτες να έχουν βρει πρόσφορο έδαφος. Τόσο ο όγκος των επισκεπτών όσο και η ποιότητα που τους χαρακτήρισε ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και ανέδειξαν για ακόμα μία χρονιά την συμβολή της στην βελτίωση των τουριστικών υποδομών της χώρας μας, στην ανάπτυξη και ανάδειξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Ένα πλούσιο σε δράσεις, εμπορικές συμφωνίες, νέες συνεργασίες και ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, τετραήμερο έλαβε χώρα στα 50.000 τετραγωνικά μέτρα της έκθεσης στις 8 με 11 Φεβρουαρίου.

Χίλιοι και πλέον ξενοδόχοι, μέλη του ΞΕΕ από κάθε μεριά της Ελλάδας δήλωσαν το παρών στην πολύ επιτυχημένη ετήσια Γ.Σ. του.

Έτσι η 14η διεθνής έκθεση HORECA, άνοιξε τις πύλες της για να υποδεχτεί τους χιλιάδες επισκέπτες επαγγελματίες της Φιλοξενίας, της Μαζικής Εστίασης και της Καφεστίασης επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά τον ρόλο της, ως το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ του Ξενοδοχειακού και του ευρύτερου επισιτιστικού κλάδου. Σύμφωνα και με την άποψη πολλών Eλλήνων και ξένων επισκεπτών της, είναι μία έκθεση που έχει ξεπεράσει τα όρια της χώρας μας και έχει καθιερωθεί ως μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις της Τουριστικής Βιομηχανίας διεθνώς. 550 εκθέτες συμμετέχουν καλύπτοντας εκθεσιακή επιφάνεια 50.000 τ.μ.

Μεγάλη ήταν και πάλι από τις πρώτες ώρες η κοσμοσυρροή στα special events με τις ομιλίες, τα workshops και τις διαδραστικές επιδείξεις. Στο πλαίσιο των Coffee Events, εκτός των αξιόλογων εισηγήσεων, έγινε και ο τελικός του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Greek Barista, ενώ η ημέρα έκλεισε με βραβεύσεις. Οι επαγγελματίες του καφέ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και την ολοκλήρωση του κύκλου των σεμιναρίων του Snack & Coffee, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο σε κυκλοφορία και απήχηση περιοδικό της καφεστίασης.

της Χρύσας Σαραντοπούλου

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER
Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ