Τεχνολογία

Η Microsoft επενδύει σε υπηρεσίες cloud

Συμφωνία με την εταιρία Chmura Krajowa (National Cloud), φαίνεται πως υπέγραψε η Microsoft στην Πολωνία, επενδύοντας ύψος 1 δισ. δολαρίων για τη δημιουργία ενός κέντρου δεδομένων που θα παρέχει υπηρεσίες cloud σε πολωνικές επιχειρήσεις της.

Η συμφωνία αυτή ήταν αυτό που χρειαζόταν η Πολωνία, μιας και επιδιώκει να γίνει τεχνολογικό σημείο αναφοράς, σχετικά με το Reuters. Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών, κατά το συμβόλαιο είναι 7 χρόνια, μέσα στα οποία πολλοί άνθρωποι θα διδαχθούν να εργάζονται χρησιμοποιώντας τεχνολογία cloud.

«Η επένδυση της Microsoft θα είναι σημαντική για τις επιχειρήσεις, τα δημόσια ιδρύματα και το εκπαιδευτικό σύστημα, ενώ θα τους επιτρέψει να περάσουν σε ψηφιακά πρότυπα εργασίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι.

Η εταιρεία Chmura Krajowa (National Cloud) ιδρύθηκε το 2018 από την μεγαλύτερη τράπεζα της Πολωνίας, την PKO Bank Polski, και το Polish Development Fund (PFR) με στόχο τον πιο γρήγορο ψηφιακό μετασχηματισμό τόσο των επιχειρήσεων όσο και της δημόσιας διοίκησης της χώρας.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa