Πολιτική

Θάνος Πλεύρης: «Η προανακριτική με το ρόλο του εισαγγελέα δεν διαπραγματεύεται με τους μάρτυρες»

Ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε σε πρόσφατες δηλώσεις του στα τεκταινόμενα γύραω από τους προστατευόμενους μάρτυρες και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Η προανακριτική με το ρόλο του εισαγγελέα δεν διαπραγματεύεται με τους μάρτυρες».

Εμφανιζόμενος στον Ant1 ο κ. Πλεύρης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Εμάς τηλεφωνικά μας έχει ενημερώσει η αστυνομία δεν έχει έρθει κάποια επιστολή. Θεωρώ ότι το θέμα αυτό έχει κριθεί και σε κάθε περίπτωση η προανακριτική με το ρόλο του εισαγγελέα δεν διαπραγματεύεται με τους μάρτυρες. Μιλάει με τους θεσμούς. Πήγαμε στον εισαγγελέα του Άρειου Πάγου, ζητήσαμε να εξεταστεί όπως ο κ. Σοφουλάκης. Ο αντιεισαγγελέας του Άρειου Πάγου κ. Σοφουλάκης προφανώς ξέρει το νόμο».

Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι «Εμείς ακόμα και να τον βλέπαμε τον άνθρωπο, δεν θα μπορούσαμε ούτε να το αξιολογήσουμε αυτό στο πόρισμά μας. Μας είναι αδιάφορος ο κ. “Σαράφης”. Όμως όταν ένας αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου τον εξέτασε με έναν συγκεκριμένο τρόπο, εμείς λέμε να τον εξετάσουμε γιατί προφανώς αυτός ο τρόπος είναι ο νόμιμος. Φανταστείτε οποιοσδήποτε έρχεται στην επιτροπή να βάζει τους όρους που ο ίδιος επιθυμεί. Και η κ. “Κελέση” έχει αρνηθεί να έρθει και τελείως».

Παράλληλα πρόσθεσε πως «Μου κάνει εντύπωση στην Ελλάδα σήμερα να συζητάμε το ότι αν ένα εισαγγελικό όργανο όπως είναι η προανακριτική επιτροπή έχει νόμιμα εντάλματα βίαιης προσαγωγής, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε προχθές ότι είναι παράνομα και προέκυψε από τις απαντήσεις που μας δώσανε ότι είναι νόμιμα. Και να μην εκτελούνται νόμιμα εντάλματα βίαιης προσαγωγής για προστατευόμενο μάρτυρα».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 


 


Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa