Παρασκηνιακά

Θέλουν συνεργασία με το Ποτάμι, αλλά χωρίς το… Ποτάμι

Οι τρεις πρώην υπουργοί που δημιούργησαν την Ώρα Αποφάσεων, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης και Γιώργος Φλωρίδης έχουν μια κατ’ αρχήν συμφωνία για συνεργασία με το Ποτάμι, αλλά οι όροι με τους οποίους θα συμβεί αυτό δεν έχουν κλείσει.

Τα τρία στελέχη επιμένουν σε εκλογή του νέου αρχηγού από τη βάση, κάτι που είναι αδύνατο να δεχθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης, όντας εκλεγμένος αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος, αν δεν συμμετάσχουν και το ΠΑΣΟΚ με το ΚΙΔΗΣΟ και τη ΔΗΜΑΡ.

Στην ίδια κατεύθυνση πιέζουν και οι Κινήσεις για τη Σοσιαλδημοκρατία που συμμετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά χθες ανταποκρίθηκαν και στο κάλεσμα της Ώρας Αποφάσεων.

Ουσιαστικά το μέλλον για τις εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς είναι αβέβαιο και καμία εξέλιξη δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη συνεχίζει το μπρα ντε φερ με το Ποτάμι, καθώς όλοι οι παίχτες του χώρου επιδιώκουν να ενισχύσουν τη θέση τους.

Η Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε με τον πρώην βουλευτή της Σεβαστουπόλεως, Κώστα Μπαργιώτα, και τον υποδέχθηκε στη ΔΗ.ΣΥ. Παράλληλα επιμένει πως μόνος δρόμος ενότητας είναι πλέον η συμμετοχή όλων στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Με αυτή την προϋπόθεση συζητά και τα της εκλογής του νέου αρχηγού από τη βάση, επισημαίνοντας ότι το θέμα το άνοιξε η ίδια.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης επέλεξε να βρίσκεται στο ακροατήριο των τριών πρώην υπουργών. Περισσότερο για λόγους επικοινωνιακούς, προκειμένου να υποστηριχθεί η εικόνα της εναλλακτικής επιλογής απέναντι στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ταυτόχρονα άφησε να διαφανεί και η δυσφορία του για την κίνηση Μπαργιώτα, μιλώντας για αποστασία.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa