Πολιτισμός

Θα στρώσει κόκκινο χαλί το Φεστιβάλ της Βενετίας παρά τον κορωνοϊό

Δεν τους πτόησε ο κορονοϊός και θα διεξαχθεί κανονικά το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας, στο χρόνο που είναι προγραμματισμένο, δηλαδή στις αρχές Σεπτεμβρίου. Αυτό ανακοίνωσε ο Λούκα Τζάια, ο κυβερνήτης της περιφέρειας στην οποία ανήκει η ιταλική πόλη. Καθώς η διάδοση του  κορονοϊού επιβραδύνεται στην Ιταλία θεώρησαν πως ήταν καλό να μην αλλάξει η ημερομηνία του και θα διεξαχθεί στις 2 – 12 Σεπτεμβρίου 2020.

Ωστόσο εξαιτίας των lockdowns που επιβλήθηκαν στην κινηματογραφική βιομηχανία σ’ όλο τον κόσμο για να περιοριστεί η διάδοση του ιού, στο φεστιβάλ θα λάβουν μέρος πιθανόν λιγότερες παραγωγές, δήλωσε ο Τζάια, ο οποίος είναι επίσης μέλος του συμβουλίου της Μπιενάλε της Βενετίας.

Το Φεστιβάλ της Βενετίας είναι το παλαιότερο στον κόσμο κινηματογραφικό φεστιβάλ και τον Ιανουάριο ανακοινώθηκε πως πρόεδρος του φετινού, 77ου Φεστιβάλ της Βενετίας θα είναι η Κέιτ Μπλάνσετ.

Να θυμίσουμε πως το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, το μεγαλύτερο στον κόσμο, υποχρεώθηκε να αναβάλει τη φετινή έκδοσή του τον Μάιο εξαιτίας της επιδημίας της Covid-19.

Η Ιταλία σχεδιάζει να άρει όλους τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από τις 3 Ιουνίου και οι ταξιδιώτες από τις χώρες της ΕΕ θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα χωρίς να τεθούν σε καραντίνα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa