Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Η συμπόρευση των αριστερών δυνάμεων ήταν απολύτως αναμενόμενη

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, δήλωσε σήμερα ότι το κόμμα του συμπορεύτηκε με την κυβέρνηση γιατί αυτό σηματοδοτεί την συμπόρευση των προοδευτικών αριστερών δυνάμεων του τόπου. Αυτό ήταν μια απολύτως αναμενόμενη εξέλιξη, για να δοθούν άμεσα εφικτές λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας και να ηττηθεί η συντηρητική δεξιά και η ακροδεξιά.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι αντιδράσεις της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ σηματοδοτούν την αποκάλυψη της δικής τους στρατηγικής σύμπλευσης, που προκάλεσε αυτή η πολιτική κίνηση της ΔΗΜΑΡ.

Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι ο προοδευτικός χώρος της Ελλάδας θα στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και θα εκφρασθεί μέσω αυτού. Αντίθετα όπως είπε χαρακτηριστικά το «ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής» βάζει ως στόχο του την στρατηγική ήττα της αριστεράς και την στρατηγική νίκη της δεξιάς καθώς εξελίχθηκε σ’ ένα περίκλειστο κόμμα, μακριά από την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.

Τέλος ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε ότι «Αυτά που μας ενώνουν σήμερα είναι πολύ περισσότερα από ορισμένες διαφορές μας στο παρελθόν. Αυτό που μας ενώνει είναι το παρόν και το μέλλον για την ανάγκη ανάδειξης μιας προοδευτικής ταυτότητας με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο».

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER