Πολιτική

Θεοχαρόπουλος προς Καμμένο στη Βουλή: «Όχι στους παλικαρισμούς, αυτά να τα κάνετε εκεί που περνάνε» (ΒΙΝΤΕΟ)

Επίθεση εξαπέλυσε στον Πάνο Καμμένο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ  Θανάσης Θεοχαρόπουλος. “Και είστε και εσείς απρόβλεπτος παράγοντας. Θα σας το πούμε ξεκάθαρα λοιπόν οι εν θερμώ αντιδράσεις και οι δηλώσεις σας αντί να βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων δημιουργούν μεγαλύτερη όξυνση. Δεν είστε μόνο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, είστε Υπουργός Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σοβαρευτείτε.

Δεν θα σας αφήσουμε να βάλετε μία ολόκληρη χώρα σε κίνδυνο. Τα εθνικά θέματα θέλουν ψυχραιμία. Για να είμαι βεβαία ειλικρινής οι ευθύνες δεν αφορούν μόνο εσάς αφορούν τον κ. Τσίπρα ο οποίος επέλεξε και τον κ. Βαρουφάκη την πρώτη περίοδο στη θέση του Υπουργού Οικονομικών και εσάς στη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Βεβαίως, με αυτή την έννοια υπάρχουν συλλογικές ευθύνες, όπως μας θύμισε και ο Υπουργός Οικονομικών ο κ. Τσακαλώτος τις προηγούμενες ημέρες.

Εδώ όμως είναι κοινοβουλευτικός έλεγχος, στα δρώμενα της κυβέρνησης. Δεν θα έρχεστε ως τιμητής. Θα απαντάτε. Είστε υπουργός δύο χρόνια στην κυβέρνηση. Και αυτό που θα πρέπει να πράττετε από τη θέση που καθόσαστε τώρα είναι να απαντάτε στα ερωτήματα που σας θέτουμε.

Όχι στον εθνικολαϊκισμό, όχι σε παλικαρισμούς τέτοιου είδους, τουλάχιστον όχι σε εμάς, όχι στην παράταξή μας. Αυτά δεν περνάνε σε εμάς, να τα κάνετε εκεί που περνάνε.

Και τέλος, εμείς έχουμε αποδείξει την εθνική μας στάση, το πώς θέλουμε την εθνική συνεννόηση ιδίως στα κρίσιμα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και στα θέματα της εθνικής άμυνας, το έχουμε αποδείξει και στην επιτροπή των εξοπλιστικών προγραμμάτων και συμβάσεων. Παρακαλώ για μία εθνική στάση σε αυτά τα ζητήματα. Όχι για μία στάση που βλάπτει το εθνικό συμφέρον.

Δεν θα εμπλακεί η χώρα στα δικά σας προβλήματα της κυβέρνησής σας, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Εδώ χρειάζεται υπευθυνότητα.”

 

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa