Κόσμος

Θετικοί στον κορονοϊό δύο βουλευτές στη Γαλλία

Η Γαλλία έχει τρία κρούσματα μόλυνσης από τον κορονoϊό στην Εθνοσυνέλευσή της: ένας υπάλληλος και δύο βουλευτές. Την είδηση έκανε γνωστή σήμερα η προεδρία της Κάτω Βουλής του κοινοβουλίου.

Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, ένας υπάλληλος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και ο βουλευτής του Άνω Ρήνου, στη βορειοανατολική Γαλλία, Ζαν-Λικ Ριτσέρ, ο οποίος «εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη μονάδα ανάνηψης, αλλά η κατάστασή του είναι σταθερή», ανέφεραν δικοί του άνθρωποι σήμερα στο AFP.

Το νέο κρούσμα είναι «μια βουλευτής που νοσηλεύεται», διευκρινίζει η προεδρία στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «έξι άνθρωποι εξετάζονται επί του παρόντος από τις υπηρεσίες υγείας μήπως έχουν μολυνθεί από τον ιό, ανάμεσά τους πέντε βουλευτές και ένας αστυνομικός».

Σύμφωνα με το πρόγραμμά της που ορίστηκε τον Ιούλιο, η Εθνοσυνέλευση διακόπτει τις κοινοβουλευτικές της εργασίες από τις 9 Μαρτίου έως και τις 22 Μαρτίου «και ο αριθμός των ανθρώπων στις εγκαταστάσεις της θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό λόγω της αναχώρησης των βουλευτών για τις εκλογικές τους περιφέρειες καθώς και των ετήσιων αδειών”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η επιταχυνόμενη εξάπλωση του κορονoϊού στη Γαλλία έχει προκαλέσει έντεκα θανάτους, σύμφωνα με νέο απολογισμό των Αρχών της χώρας.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa