Οικονομία

Θετικό μήνυμα για την κυβέρνηση από τη Moody’s – Οι μεταρρυθμίσεις θα αναβαθμίσουν την αξιοπιστία της Ελλάδας

«Η πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας θα μπορούσε να αναβαθμιστεί στην περίπτωση που η κυβέρνηση συνεχίσει να τηρεί τις δεσμεύσεις προς την Ευρωζώνη, συμπεριλαμβανομένων μεταρρυθμίσεων που θα βελτιώσουν το επιχειρηματικό κλίμα και θα αυξήσουν τις επενδύσεις, ενώ παράλληλα θα συντηρεί τη δημοσιονομική της θέση».

Τα παραπάνω αναφέρει η Moody’s σε έκθεσή της για την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με το σάιτ liberal.gr, προσθέτοντας ότι η ταχύτερη του αναμενόμενου βελτίωση της κατάστασης του τραπεζικού κλάδου θα συμβάλλει με θετικό τρόπο.

Σύμφωνα με τον γνωστό οίκο, το πιστωτικό προφίλ της Ελλάδας περιορίζεται από το υψηλό χρέος, τις ήπιες προοπτικές ανάπτυξης και το αδύναμο τραπεζικό σύστημα. Παρόλα αυτά, η ατζέντα την οποία έχει παρουσιάσει η νέα κυβέρνηση μέσω της οποίας θα αυξηθούν οι επενδύσεις και θα μειωθούν τα φορολογικά βάρη, μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση στις προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας.

Η αναλύτρια της Moody’s, Κάθριν Μιλμπρόνερ, για την αποκατάσταση της επενδυτικής εμπιστοσύνης, αναφέρει ότι θα χρειαστεί η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και η συνετή δημοσιονομική διαχείριση.

«Ενώ εκτιμούμε ότι το βάρος του χρέους θα μειωθεί για τη Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, θα παραμείνει εξαιρετικά υψηλό και ενδεχομένως να χρειαστεί περαιτέρω ελάφρυνση σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα», σημειώνει η ίδια.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 


 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa