Κόσμος

Θρίλερ στην Αλεξανδρούπολη – Κρατούνται δυο επίδοξοι δολοφόνοι του Ερντογάν

Τουρκία

Δύο στρατιωτικοί που αναζητούνται από τις τουρκικές Αρχές, βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στην Αλεξανδρούπολη. Οι συγκεκριμένοι, είναι ανάμεσα στους 47 που προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Ερντογάν την 15η Ιουλίου στο αποτυχημένο πραξικόπημα. Οι 45 ήδη δικάζονται στην Άγκυρα αλλά οι δυο τους διαφεύγουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το «Έθνος» πρόκειται για τους Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ, μέλη της διαβόητης «Διμοιρίας Θανάτου», η οποία αποτελεί ειδική ομάδα βατραχανθρώπων εκπαιδευμένων να κάνουν δολοφονίες και επιχείρησαν το βράδυ του πραξικοπήματος να σκοτώσουν τον Ερντογάν.

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, λέγεται ότι οι δυο τους πέρασαν μέσω του Έβρου στην Ελλάδα στις 15 Φεβρουαρίου και δύο ημέρες αργότερα, στις 17 Φεβρουαρίου, παραδόθηκαν στο ΑΤ Ορεστιάδας αναφέροντας ότι εισήλθαν παράνομα στη χώρα ώστε να προκαλέσουν την σύλληψη τους.

Στις 20 Φλεβάρη, μάλιστα, υπέβαλαν αίτημα για άσυλο στην αρμόδια υπηρεσία της Αλεξανδρούπολης, ενώ δικηγόρος τους είναι ένας 35χρονος νομικός ο οποίος έχει αναλάβει κατά το παρελθόν υποθέσεις χορήγησης ασύλου.

Κυβερνητικός αξιωματούχος σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη υπόθεση επισήμανε στο «Εθνος» ότι οι γκιουλενιστές προσπαθούν να καταστήσουν την Ελλάδα ως πεδίο επίλυσης των διαφορών τους με τον Ερντογάν. Όπως τόνισε, η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις ενέργειες αυτές και είναι αυτονόητο ότι δεν θα επιτρέψει να «μεταφερθούν» στη χώρα οι εσωτερικές έριδες της Τουρκίας.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa