Κόσμος

Θρίλερ στο Μπαλί με ηφαίστειο που «βρυχάται» – Τι γίνεται με τους Έλληνες που βρίσκονται στη χώρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Έλληνες τουρίστες είναι μεταξύ των αποκλεισμένων στο Μπαλί, αφού κι αυτοί δεν μπορούν να φύγουν εξαιτίας της διακοπής της λειτουργίας του διεθνούς αεροδρομίου στο χώρας. Αυτό έγινε λόγω των φόβων ότι θα συμβεί ισχυρή ηφαιστειακή έκρηξη στο όρος Αγκούνγκ.

Ειδικότερα, ο Έλληνας πρέσβης στην Ινδονησία, Γιώργος Δαγορίτης τόνισε πως υπάρχουν και Έλληνες τουρίστες στο νησί, αλλά και μία κοινότητα 50 Ελλήνων που ζουν μόνιμα εκεί.

«Πρώτη φορά γίνομαι μάρτυρας αυτού του φαινομένου. Αυτή τη στιγμή έχουμε εννέα Έλληνες που επισκέπτονται το νησί, πέντε φεύγουν σήμερα και τέσσερις είναι να φύγουν στις 4 Δεκεμβρίου. Επίσης, έχουμε μία κοινότητα γύρω στους 50 Έλληνες που μένουν και εργάζονται στο Μπαλί» είπε ο Έλληνας πρέσβης.

Ο ίδιος περιέγραψε την κατάσταση στο νησί, καθώς και τον τρόπο που θα γίνει η εκκένωση την στιγμή που οι πτήσεις έχουν ακυρωθεί.

«Το ηφαίστειο είναι στα 70χλμ μακριά, υπάρχει μία ζώνη ασφαλείας γύρω στα 20 χλμ, έχουν απομακρυνθεί όλοι οι κάτοικοι της περιοχής. Έχουν ακυρωθεί αρκετές πτήσεις, εάν χρειαστεί, η εκκένωση θα γίνει μέσω θαλάσσης. Όσοι φεύγουν πάνε σε διπλανό νησί, έχει διεθνές αεροδρόμιο. Η άλλη λύση είναι πάλι δια θαλάσσης, πηγαίνουν στην ανατολική Ιάβα και από εκεί μπορούν να φύγουν για την πατρίδα. Είμαστε συνεχώς σε επικοινωνία με τους εννέα Έλληνες και με την κοινότητα. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Έλληνας πρέσβης.

Σημειωτέον ότι η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι 40.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή γύρω από το ηφαίστειο του όρους Αγκούνγκ στο Μπαλί, ενώ κάλεσε 100.000 κατοίκους της περιοχής γύρω από το ηφαίστειο να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς εκδόθηκε προειδοποίηση περί άμεσα επικείμενης ηφαιστειακής έκρηξης.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa