Πολιτική Πολιτισμός

«Θωρακίζει» την Ακρόπολη η Μενδώνη: Τοποθετείται αλεξικέραυνο, αναβατόριο και αλλάζει το παλαιό μουσείο

Το υπουργείο Πολιτισμού έχει δρομολογήσει την «θωράκιση» της Ακρόπολης προωθώντας όλες τις ανάγκες εργασίες που πρέπει να γίνουν ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια του μνημείου και η επισκεψιμότητά του.

Συγκεκριμένα θα εισαχθεί στο Αρχαιολογικό Συμβούλιο την 1η Οκτωβρίου 2019 η αντικατάσταση του αναβατορίου το οποίο χρήζει άμεσης αντικατάστασης όπως επίσης και η πρόταση βελτίωσης και επαναφοράς του φωτισμού των μνημείων και του Βράχου της Ακρόπολης στο επίπεδο της μελέτης του Πιέρ Μπιντό, ο οποίος το 2004 είχε αναλάβει τον φωτισμό του αρχαιολογικού χώρου.

Να υπενθυμίσουμε ότι πως έχει αποφασιστεί ήδη από τις 17 Σεπτεμβρίου από το ΚΑΣ η τοποθέτηση νέου αλεξικέραυνου το οποίο θα θωρακίζει από κεραυνούς τον Ιερό Βράχο. Μάλιστα η ολοκλήρωση της τοποθέτησης θα γίνει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο ενημερώνει ότι θα υπάρξουν και κτιριακές αναβαθμίσεις και στους χώρους του παλιού μνημείου. «Οσον αφορά στην πορεία του έργου της κτιριακής αναβάθμισης του παλαιού μουσείου στον Βράχο της Ακρόπολης, που εκτελείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 – Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής, ζητήθηκε οι μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης, τα οποία υλοποιούνται με μέριμνα της Εφορείας Αρχαιοτήτων της πόλης των Αθηνών, να έχουν ολοκληρωθεί ως τις 30 Σεπτεμβρίου τ.έ., προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa