Κόσμος

Θύμα απατεώνων η Μπριζίτ Μακρόν!

Δεκάδες γυναίκες στη Γαλλία έπεσαν θύματα απάτης στο διαδίκτυο τις τελευταίες εβδομάδες από ψευδή άρθρα που παρουσίαζαν τη Μπριζίτ Μακρόν «μούσα» και ιδιοκτήτρια εταιρείας καλλυντικών.

Με μια χαμογελαστή φωτογραφία της Μπριζίτ τα άρθρα διαφήμιζαν μια αντιρυτιδική κρέμα που «θα μπορούσε να αλλάξει για πάντα την βιομηχανία της φροντίδας του δέρματος».

Στο Ελιζέ άρχισαν να καταφθάνουν επιστολές προς την Μπριζίτ Μακρόν από γυναίκες που διαμαρτύρονταν πως είχαν εξαπατηθεί από τις ψευδείς διαφημίσεις. Μία από αυτές, η 68χρονη Αν Μαρί δήλωσε: «Έλεγε (η διαφήμιση) ότι η κυρία Μακρόν είχε συνεργασία με την εταιρεία και πως οι κυρίες Ομπάμα και Μπρούνι είναι καλές πελάτισσες. Σκέφθηκα πως ήταν σοβαρή (διαφήμιση)».

Οι πελάτισσες που επιθυμούσαν να αγοράσουν μόνο μια μικρή ποσότητα της «θαυματουργής» κρέμας έπρεπε να δώσουν τα τραπεζικά τους στοιχεία αλλά με αυτό τον τρόπο η εταιρεία τους επέβαλε μόνιμη συνδρομή. Έτσι, όπως κατήγγειλε η 68χρονη, ενώ της ζητήθηκε να καταβάλει 3,95 ευρώ για την αγορά μιας μικρής συσκευασίας του προϊόντος μέσω της ιστοσελίδας Beauty and Truth, ανακάλυψε αργότερα πως είχε γίνει συνδρομήτρια και έλαβε στο σπίτι της προϊόντα αξίας 88 ευρώ! Η γυναίκα προσπάθησε να επικοινωνήσει με την εξυπηρέτηση πελατών της εταιρείας, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Μόλις η Μπριζίτ Μακρόν ενημερώθηκε για την απάτη, «πραγματικά ενοχλημένη», όπως αποκάλυψε φίλος της, ζήτησε από τον δικηγόρο της να διαχειριστεί τάχιστα την υπόθεση. Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, οι ιστοσελίδες που προωθούσαν την απάτη εις βάρος της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας θα διαγραφούν και τα εμπλεκόμενα άτομα θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER