Εκλογές 2019 Πολιτική

Θ. Θεοχαρόπουλος: Στις 7 Ιουλίου οι πολίτες αποφασίζουν για τη ζωή τους

Στις 7 Ιουλίου οι πολίτες αποφασίζουν για τη ζωή τους, υπογραμμίζει ο υπουργός Τουρισμού και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Στις εθνικές κάλπες οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν «αν στη χώρα θα εφαρμοσθεί ένα προοδευτικό ή ένα συντηρητικό σχέδιο», μεταξύ «Δεξιάς και οικογενειοκρατίας για λίγους ή της Αριστεράς και της κοινωνικής δικαιοσύνης για τους πολλούς», αναφέρει.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, ο κ. Θεοχαρόπουλος, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών, τονίζει ότι είναι στο χέρι των πολιτών «να μην φέρουν ξανά στο προσκήνιο όσους έβαλαν τη χώρα στην κρίση και να εμπιστευθούν όσους έβγαλαν τη χώρα από τα μνημόνια για τη νέα πορεία της Ελλάδας». Κατηγορεί τη ΝΔ ότι δεν θέλει να αποκαλύψει, όπως αναφέρει, ότι έχει «ταξική πολιτική εναντίον των φτωχών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων» και επικρίνει το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης «αρνείται ακόμα και το ντιμπέιτ με τον κ. Τσίπρα, ενώ δεσμεύθηκε δημοσίως δύο βδομάδες μόλις πριν τις ευρωεκλογές».

«Η Ν.Δ. σήμερα προσπαθεί να εγκλωβίσει τον ελληνικό λαό, χρέος μας είναι να το αποτρέψουμε», αναφέρει. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δηλώνει απολύτως δικαιωμένος για την επιλογή να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, «τον προοδευτικό πόλο της χώρας απέναντι στον συντηρητικό της ΝΔ». Επικρίνει το Κίνημα Αλλαγής για «βαθιά ανιστόρητη και μακριά από τον προοδευτικό κόσμο» θέση περί «στρατηγικής ήττας» του ΣΥΡΙΖΑ. «Μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ προχωράμε και στη νέα εποχή για μια σύγχρονη ισχυρή αριστερή προοδευτική παράταξη», τονίζει.

Με αφορμή τη συνεργασία του Σοσιαλιστικού Κόμματος με τους Podemos στην Ισπανία, ο κ. Θεοχαρόπουλος αναφέρει στο Πρακτορείο ότι «όπου η Σοσιαλδημοκρατία αποτέλεσε το δεκανίκι της Δεξιάς συρρικνώθηκε, ενώ όπου αποφάσισε να συμμετέχει σε προοδευτικές συμμαχίες με την Αριστερά, ωφελήθηκαν και οι προοδευτικές δυνάμεις και η κοινωνία». «Για αυτό θα έπρεπε και το ΚΙΝΑΛ να αλλάξει θέση και να συνεισφέρει σε μία ευρεία προοδευτική συμμαχία. Αλλά δεν το βλέπω», σχολιάζει.

Πηγή: sofokleousin.gr

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER