Κόσμος Παράξενα

Ινδός έκανε πράξη το «να μου κοπεί το χέρι» που σε ψήφισα

Ινδός ψηφοφόρος υποστηρίζει πως έκοψε τον δείκτη του χεριού του όταν κατάλαβε πως ψήφισε για το λάθος κόμμα στις εκλογές.

Ο Παγουάν Κουμάρ δηλώνει σε βίντεο που κυκλοφορεί στο ίντερνετ πως ενώ ήθελε να ψηφίσει τους «Ελέφαντες», τελικά πάτησε στο ηλεκτρονικό μηχάνημα ψηφοφορίας το σύμβολο του «Λωτού». Ο άνδρας ψήφισε δηλαδή υπέρ του κυβερνώντος κόμματος BJP αντί του περιφερειακού κομματικού σχηματισμού BSP.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του βρετανικού BBC, κάθε ψηφοφόρος στην Ινδία υποχρεούται να σημαδέψει τον δείκτη του χεριού του με ανεξίτηλο μελάνι, σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί ο αχανής πληθυσμός της χώρας και να αποφευχθεί νοθεία στις εκλογές.

Μελάνη στο δάχτυλο Ινδού ψηφοφόρου μετά τις εκλογές

Τα σύμβολα των κομμάτων στα εκλογικά μηχανήματα παίζουν κομβικό ρόλο για μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος των 900 εκατομμυρίων ψηφοφόρων, το οποίο συνεχίζει να είναι αναλφάβητο. Επιπλέον, πέραν της κεντρικής πολιτικής σκηνής, σε κάθε ινδική περιφέρεια κατεβαίνουν αρκετά τοπικά κόμματα και συνασπισμοί που συχνά προκαλούν μπερδέματα στους ψηφοφόρους.

Οι εκλογές στη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου ξεκίνησαν στις 11 Απριλίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε διάστημα μεγαλύτερο τους ενός μήνα, σε μια πολύπλοκη διαδικασία που θα κρίνει το πολιτικό μέλλον της Ινδίας.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER
Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa