Κόσμος

Ιταλία: Τα αλλάζει στο… παρά πέντε ο Ματέο Ρέντσι

Ρέντσι

Τρεις ημέρες έμειναν για τη διεξαγωγή του κρίσιμου δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση και ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, κάνει… στροφή 180 μοιρών, καθώς οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα υπέρ του «όχι».

«Είτε κερδίσει το “ναι” είτε κερδίσει το “όχι”, κατά τη γνώμη μου κερδίζει η δημοκρατία,κερδίζει η Ιταλία. Ελπίζω να είναι μία όμορφη γιορτή και να πάνε να ψηφίσουν πολλοί», υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας σε μία προσπάθεια να προετοιμάσει τους πολίτες, αλλά κυρίως τον ίδιο, στην ενδεχόμενη νίκη του «όχι».

Ο 41χρονος πρωθυπουργός, ο οποίος έπειτα από μία προεκλογική καμπάνια που χαρακτηρίστηκε από το διχασμό, με το αποτέλεσμα να αναμένεται να κριθεί από τους αναποφάσιστους, μοιάζει να αποκηρύσσει την ίδια τη μεταρρύθμιση την οποία επιθυμούσε να εφαρμόσει από το 2014 όταν ανέλαβε την εξουσία και με την οποία συνέδεσε την πολιτική του πορεία.

Όπως είπε, μάλιστα, η συνταγματική αναθεώρηση δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχει κάνει η κυβέρνησή του, συμπληρώνοντας: «Οι πιο σημαντικές μεταρρυθμίσεις είναι εκείνες που δεν αναφέρει κανείς: για τον αυτισμό, τα σύμφωνα συμβίωσης, την οδική ασφάλεια και τη διεθνή συνεργασία. Είναι νόμοι που μιλούν για την ψυχή της Ιταλίας».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa