Κόσμος

Κίεβο: Σύννεφο – μανιτάρι προκάλεσε πανικό

Ένα γιγάντιο σύννεφο σε σχήμα μανιταριού έκανε τους κατοίκους του Κίεβο να πανικοβληθούν, αφού το σχήμα παρέπεμπε σε πυρηνικό μανιτάρι που ακολουθεί την έκρηξη της ατομικής βόμβας.

Ωστόσο αν και είχε σχήμα «πυρηνικού μανιταριού» αλλά ήταν απολύτως αθώο και ακίνδυνο το σύννεφο που έκανε την εμφάνισή του την περασμένη εβδομάδα στο Κίεβο.

Σύμφωνα με τη Mirror, το πελώριο σύννεφο που εμφανίστηκε στον ουρανό προκάλεσε ανησυχία στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, που απέχει μόλις 60 μίλια από το Τσερνόμπιλ, την περιοχή όπου το 1986 σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα στον ομώνυμο Πυρηνικό Σταθμό Παραγωγής Ενέργειας της Σοβιετικής Ένωσης.

Χρήστες στα social media εξέφρασαν την ανησυχία τους με αναρτήσεις που συνέδεαν το παράξενο σύννεφο με… δοκιμές πυρηνικών όπλων ή και UFO. «Μήπως ο Πούτιν δοκιμάζει κάποιο καινούργιο πυρηνικό όπλο;» έγραψε ο Maxim Volokh. «Μήπως είναι UFO;», διερωτήθηκε από τη μεριά της η Mariya Pulyak.

Η εξήγηση πάντως είναι ότι πρόκειται για ένα απλό καιρικό φαινόμενο, απολύτως φυσικής προέλευσης. Αυτό τόνισε και σε ανάρτησή της στο Facebook η Κρατική Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτων Περιστατικών της Ουκρανίας, επισημαίνοντας στους πολίτες ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa