Οικονομία

Κίνδυνος για μπλακάουτ από τις ελλείψεις! Η ΔΕΗ απαντά με… εξώδικα σε οφειλέτες!

Στα όρια γενικού μπλακάουτ, το οποίο θα βυθίσει αρκετές περιοχές στο σκοτάδι εν μέσω του καλοκαιριού φέρεται να βρίσκεται το σύστημα της ΔΕΗ, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στα κορυφαία κλιμάκια της εταιρείας.

Ο πρόεδρος και CEO της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, συγκάλεσε σύσκεψη με τον επικεφαλής της ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να σταθμίσουν την κατάσταση και να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις, ώστε το σύστημα να μείνει όρθιο και να αποφευχθούν τα μεγάλα προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το protothema.gr,  μεγάλη ανησυχία υπάρχει για το δίκτυο παροχής ρεύματος στα νησιά και ιδιαίτερα στην Κρήτη. Οι απαιτήσεις λόγω της τουριστικής περιόδου αυξάνονται θεαματικά, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες, που θα ενταθούν στη διάρκεια των δύο επερχόμενων θερμότερων μηνών του χρόνου , καθιστούν την κατάσταση οριακή.

Ήδη, τις δύο ημέρες που η θερμοκρασία ανέβηκε σε πολλές περιοχές πάνω από 35 βαθμούς, το σύστημα της ΔΕΗ παρουσίασε πολλά προβλήματα, καθώς πολλές περιοχές βυθίστηκαν στο σκοτάδι, ακόμη και στην Αττική, ενώ τελευταίο παράδειγμα ήταν χθες το βράδυ, με την Καλαμαριά στη Θεσσαλονίκη να μένει χωρίς ρεύμα για πολλές ώρες.

Την ίδια ώρα σφίγγει και ο οικονομικός κλοιός γύρω από την επιχείρηση. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ εμφανίστηκε σίγουρος ότι η επιχείρηση θα τα καταφέρει και δεν θα βρεθεί σε οικονομική ασφυξία.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό θα συμβεί, εφόσον βρεθούν χρήματα. Και πως θα βρεθούν χρήματα; Σχέδια υπάρχουν διάφορα, όπως για παράδειγμα να ζητήσουν τις οφειλές που έχουν οι καταναλωτές προς την επιχείρηση και οι οποίες αγγίζουν τα 2,7 δις. ο Μ. Παναγιωτάκης είπε ότι θα γίνουν προσλήψεις, θα ετοιμαστούν φάκελοι και θα σταλούν εξώδικα.

Ανάσα μπορεί να έρθει από την τιτλοποίηση οφειλών, τα έσοδα της οποίας μπορεί να φτάσουν τα 300 – 500 εκατ., όσα χρειάζεται δηλαδή η επιχείρηση να περάσει τον κάβο.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER 


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa