Περιφέρειες - Δήμοι Σε πρώτο πλάνο

Καβγάς Μπουτάρη-Κουράκη! «Πρέπει να ντρέπεσαι!»

Έντονο διάλογο είχαν οι άλλοτε στενοί συνεργάτες και συνιδρυτές της «Πρωτοβουλίας» Γιάννης Μπουτάρης και Ανδρέας Κουράκης.

Αφορμή η έγκριση του έργου για την ανάπλαση της οδού Κάστρων, το οποίο θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μέσω του ΚΕΠΑ.

Ο δήμαρχος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο, σχολίασε αρχικά τις αντιδράσεις από την πλευρά του Ανδρέα Κουράκη, τον οποίο χαρακτήρισε μεταξύ άλλων «παρωχημένο μυαλό, που έχει δεν θέλει να το αντιληφθεί».

«Ο κ. Κουράκης συστηματικά αντιδρά σε οτιδήποτε έχει σχέση με έργα, έχουμε πει επανειλημμένα πώς λειτουργεί το σύστημα. Το ίδρυμα Νιάρχος απαιτεί κάποιες διαδικασίες στο πώς λειτουργεί. Αυτές οι διαδικασίες έχουν σίγουρα μέσα και τις τεχνικές υπηρεσίες. Μέσα στη σύμβαση με το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» λέει ότι πρέπει να προσλάβουν συγκεκριμένα άτομα, τα οποία θα επιβλέπουν τις μελέτες προκειμένου να γίνει το ιδιωτικό έργο. Το έχουμε πει επανειλημμένα, όμως ο κ. Κουράκης είτε από αντιπολιτευτική διάθεση είτε από παρωχημένο μυαλό που έχει, δεν θέλει να το αντιληφθεί. Το ΚΕΠΑ παραλαμβάνει το έργο και κάνει τη δωρεά στον δήμο», σχολίασε ο κ. Μπουτάρης.

Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Κουράκη, λέγοντας, απευθυνόμενος στον δήμαρχο: «Όταν κάναμε τα έργα μια χαρά ήταν η αντίληψή μου την πρώτη περίοδο».

Η αντιπαράθεση που ακολούθησε:

  • Μπουτάρης: Ποια έργα; Θέλεις να πω για την παραπλάνηση που έκανες ότι υπήρχε κυκλοφοριακή μελέτη για την Αγίας Σοφίας;
  • Κουράκης: Υπήρχε μελέτη
  • Μπουτάρης: Και γιατί δεν εφαρμόστηκε
  • Κουράκης: Εφαρμόστηκε, πώς έγινε το έργο;
  • Μπουτάρης: Δύο χρόνια με παλέτες, για να κλέβουν τις γλάστρες. Εσύ λες ότι έγινε η μελέτη. Πρέπει να ντρέπεσαι.
  • Κουράκης: Εσύ πρέπει να ντρέπεσαι. Πίστευε αυτά που σου λένε οι άλλοι και περίμενε να γίνουν έργα.

πηγή aftodioikisi.gr

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa