Κοινωνία

Καθηγητής Δερμιτζάκης για την επιδημία: Πρέπει πρώτα να να μπει «φρένο» στην Θεία Κοινωνία και μετά να κλείσουν μαγαζιά

Ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης σε πρόσφατες δηλώσεις του αναφέρθηκε στο θέμα της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην χώρα μας και εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να μπει «φρένο» στη Θεία Κοινωνία και μετά να κλείσουν επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που λαμβάνονται, καθώς και στο ενδεχόμενο ενός νέου, γενικού lockdown, ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «προτού σταματήσουν οι οικονομικές δραστηριότητας και κλείσουν επιχειρήσεις θα πρέπει να σταματήσει η θεία κοινωνία».

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι δεν γίνεται να κλείνουν επιχειρήσεις, εστιατόρια και «να έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα στο ΑΕΠ και να μην υπάρχει ευελιξία από πλευράς της Εκκλησίας […] Το θεωρώ απαράδεκτο».

Ακόμα επισήμανε ότι σε περίπτωση συνέχισης της θείας κοινωνίας θα πρέπει να βρεθεί ένας άλλος, πιο ασφαλής τρόπος, διότι  όπως εξήγησε, η θεία κοινωνία θα πρέπει να γίνεται με πλαστικό κουτάλι μιας χρήσης ή με μεταλλικό κουταλάκι που θα φέρνει κάθε πιστός μαζί του από το σπίτι του. Αυτή η μέθοδος, τόνισε, έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται με τη θεία κοινωνία. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ένας ιερέας από τα Τρίκαλα, που υποστήριζε αυτή την άποψη, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa