Κοινωνία

Καθηγητής Δερμιτζάκης: Δύσκολο να διεξαχθούν πανηγύρια τον Αύγουστο

Ο καθηγητής γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης σε πρόσφατες δηλώσεις του αναφέρθηκε στην απαγόρευση των πανηγυριών και δεν απέκλεισε ότι μάλλον αυτή θα ισχύσει και τον Αύγουστο.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής ανέφερε ότι αν δεν μειωθούν τα κρούσματα θα πρέπει να συνεχιστεί η απαγόρευση των πανηγυριών και τον Αύγουστο και να μπουν σε αυτή την απαγόρευση και άλλες εκδηλώσεις.

«Αν έχουμε λίγα κρούσματα και γυρίσουμε στα επίπεδα του Μαΐου και των αρχών του Ιουνίου, τότε οι ατασθαλίες θα έχουν μικρότερο ρίσκο. Αν όμως τα κρούσματα συνεχίσουν στο ρυθμό που είναι σήμερα, θα πρέπει να συνεχιστεί η απαγόρευση των πανηγυριών και να βάλουμε κι άλλες εκδηλώσεις μέσα στην απαγόρευση. Βλέπουμε εκδηλώσεις και συνωστισμούς σε εκκλησίες που δεν θα οδηγήσουν σε καλό αποτέλεσμα. Βλέπουμε συγκεντρώσεις και επισκέψεις πολιτικών όλων των κομμάτων όπου δεν υπάρχει χρήση μάσκας. Αυτά δεν χρειάζονται να γίνονται, μπορεί να γίνουν από του χρόνου, καλό είναι να μη γίνονται. Οτιδήποτε προκαλεί συνωστισμό και ειδικά όταν δεν φορά κανένας μάσκα πρέπει να το αποφεύγουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος αναφέρθηκε και στη χρήση μάσκας λέγοντας ότι πρέπει να επιστρέψει δυνατά στην καθημερινή πρακτική όλων:

«Οι μάσκες για μένα είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό και πρέπει να το ξαναβάλουμε στο τραπέζι και πολύ έντονα. Εντυπωσιάζομαι από τον κ. Τσιόδρα και θέλω να του δώσω συγχαρητήρια για το ότι φοράει μάσκα σε οποιαδήποτε εκδήλωση και εντός δημοσιότητας και εκτός. Πρέπει οι μάσκες να ξαναμπούν στην ατζέντα πολύ έντονα σαν ισχυρή σύσταση, ασχέτως από το αν βολεύει ή δεν βολεύει, από το εάν έχει ζέστη και λοιπά. Όλοι όσοι έχουν δημόσια παρουσία να δώσουν το παράδειγμα. Μιλώ για όλα τα επίπεδα δημόσιας παρουσίας, να δώσουν το παράδειγμα με τη χρήση μάσκας και τις αποστάσεις».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa