Κοινωνία Υγεία

Καθησυχάζει ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ για κοροναϊό: Θεωρούμαστε χώρα χαμηλότερου κινδύνου

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι υπηρεσίες του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) μετά την έξαρση του νέου κοροναϊού, αλλά ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος τονίζει ότι η Ελλάδα θεωρείται χώρα χαμηλότερου κινδύνου.

Σε δηλώσεις του στο ΘΕΜΑ 104,6 ανέφερε ότι «Υπάρχει επικινδυνότητα γι’ αυτό είμαστε σε εγρήγορση και λαμβάνουμε τα αντίστοιχα μέτρα. Το θετικό είναι ότι με το Βουχάν στη νοτιοδυτική Κίνα εμείς δεν έχουμε απευθείας πτήση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να έρθει κρούσμα με connection flight. Θεωρούμαστε χώρα χαμηλότερου κινδύνου σε σχέση με χώρες που έχουν απευθείας πτήση», πρόσθεσε.

Το εμβόλιο για την γρίπη δεν καλύπτει τον κοροναϊό

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ διευκρίνισε παράλληλα ότι «το εμβόλιο για τη γρίπη δεν καλύπτει τον κοροναϊό» για τον οποίο εξήγησε ότι κάνει λοίμωξη του αναπανευστικού που μπορεί να οδηγήσει και σε πνευμονία. Ονομάστηκε έτσι επειδή στο μικροσκόπιο ο ιός θυμίζει κορόνα.

Επίσης,  ο κ. Παναγιωτακόπουλος σημείωσε ότι ανησυχεί το γεγονός ότι τις επόμενες ημέρες επίκειται η κινεζική Πρωτοχρονιά και υπάρχει κόσμος που θέλει να πάει στην Κίνα, συστήνοντας να αποφεύγεται το Βουχάν.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa