Η Aasha είναι μια τίγρης που κακοποιήθηκε σε εξευτελιστικό βαθμό από το τσίρκο στο οποίο άνηκε προηγουμένως. Η μικρή τίγρης κρατούνταν φυλακισμένη στο ίδιο κλουβί με μια μεγαλύτερη τίγρη η οποία της επιτίθονταν συχνά και τη δάγκωνε.

Σε ηλικία 9 μηνών η Aasha ήταν τόσο μικροσκοπική, μόλις στο μέγεθος μιας τίγρης 3 μηνών, της έλειπαν ολόκληρα κομμάτια γούνας  και το δέρμα της ήταν πληγιασμένο και ματωμένο.

Η συνέχεια ήταν πιο ευχάριστη για τη νεαρή τίγρη, η όποια διασώθηκε και παραδόθηκε στον Vicky Keahey, ιδρυτή του In-Sync Exotics Wildlife Rescue and Educational Centre του Τέξας.

«Το άτριχο δέρμα της Aashaa κάλυπτε σχεδόν όλο της το σώμα, ήταν ξηρό, σκασμένο, με πιο σκούρες περιοχές και αιμορραγούσε» θυμάται ο Keahey και προσθέτει:

«Κάθε μέρα, δύο φορές θα πήγαινα να δώσω στη Aasha τα φάρμακά της και να της αφιερώσω χρόνο. Ήξερα ότι έπρεπε να τη φροντίσω για να γίνει καλά».

Λόγω της κατάστασής της η μικρή τίγρης έπρεπε να κάνει θεραπευτικά μπάνια συχνά, πράγμα που στην αρχή μισούσε.

Όταν η υγεία της βελτιώθηκε η Aasha τοποθετήθηκε στην αρχή δοκιμαστικά και έπειτα μόνιμα με έναν μεγαλύτερο τίγρη και έγιναν οι καλύτεροι φίλοι.

Τέσσερα χρόνια η φιλία τους καλά κρατεί και οι δύο τίγρεις φαίνεται να αγαπούν πολύ η μία την άλλη.

 

Σχολιάστε ...