Κοινωνία

Καλυτερεύει η συχνότητα των δρομολογίων σε Μετρό και ΗΣΑΠ

Άμεση βελτίωση αναμένεται στην συχνότητα των δρομολογίων στους συρμούς του Μετρό έως το τέλος του χρόνου, η οποία θα είναι κάθε τέσσερα λεπτά. Αυτό προβλέπεται στους στόχους που έχει θέσει το υπουργείο Μεταφορών και η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ.

Το υπουργείο αποφάσισε τον περασμένο μήνα να γίνουν ενέργειες για την ενίσχυση των δρομολογίων του μετρό προκειμένου να μειωθεί ο μέσος όρος του χρόνου διέλευσης των συρμών από τους σταθμούς. Μάλιστα το καλοκαίρι το πρόβλημα ήταν ιδιαίτερα έντονο διότι η μέση διέλευση των συρμών ήταν μεταξύ 7-10 λεπτών. Μεγάλο εμπόδιο για το υπουργείο είναι ακινητοποιημένοι από μηχανικές βλάβες συρμοί οι οποίοι παραμένουν ακινητοποιημένοι.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι από το σύνολο των 66 συρμών που εξυπηρετούν τις γραμμές 2 και 3 του μετρό, 24 είναι εκτός λειτουργίας με βλάβες. Όπως διαμηνύουν πηγές του υπουργείου η ίδια προσπάθεια θα γίνει και στον ΗΣΑΠ. Να σημειώσουμε ότι ήδη σε εξέλιξη βρίσκεται πρόγραμμα ανάταξης του τροχαίου υλικού με στόχο να ενισχυθεί έως το τέλος του έτους ο στόλος με τέσσερις συρμούς ακόμα.

 

 

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa